Στα 13.30 ευρώ το κιλό κλείδωσε η τιμή του αρνιού στην Κοζάνη, έπειτα από την απόφαση του συλλόγου των κρεοπωλών Κοζάνης, ενώ στα 13.80 ευρώ η τιμή για το κομμάτι.
Η τιμή του αρνιού πανελλαδικά κυμαίνεται από 13 ευρώ έως και 15 ευρώ το κιλό σε κάποιες περιοχές, ενώ η τιμή για το κοκορέτσι κυμαίνεται στην ίδια τιμή με το αρνί. Την ίδια τιμή έχει στα κρεοπωλεία και το κατσίκι, όπου κυμαίνεται έως και 0,20 λεπτά πιο ακριβό σε σχέση με το αρνί.
Η Κοζάνη φαίνεται να είναι μια από τις “φθηνές” περιοχές, όπου έπειτα από την απόφαση του συλλόγου των κρεοπωλών κράτησαν χαμηλά τις προσδοκίες για κέρδος, όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Θωμάς Γκιάτας.
Η προέλευση των αρνιών που διατίθενται στα κρεοπωλεία της Κοζάνης, είναι εγχώρια και μάλιστα προέρχονται από κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Κοζάνης. Το γεγονός αυτό παρέχει ασφάλεια προς τους καταναλωτές, ενώ υπάρχει επάρκεια για την κάλυψη και τη ζήτηση του αρνιού.
Όπως συμπλήρωσε ο κ. Γκιάτας περίπου το 60% των καταναλωτών έχει ήδη κάνει την παραγγελία του πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η τιμή του, ενώ εντός της εβδομάδας οι παραγγελίες για την αγορά του αρνιού θα κορυφωθούν.
Σύμφωνα με τον κ. Γκιάτα, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το τι αγοράζουν. Μια φθηνή τιμή, ενδεχομένως να εγκυμονεί κίνδυνο για αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας προϊόντα.
“Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές κάνοντας μια αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 18-20%, όπου το αρνί πωλούνταν στα 11,50 ευρώ/κιλό πέρυσι, προκειμένου να διευκολύνουμε τους πελάτες μας και όλη την κατάσταση με τις ανατιμήσεις τιμών στα ράφια. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο τι αγοράζει, μια προσφορά μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους καταναλωτές και κυρίως για προϊόντα που μπαίνουν στο τραπέζι μας”.
Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR












Ανώνυμος
- Edit
Πάντα θα πρέπει να ψωνίζουμε την απαραίτητη ποσότητα που θα καταναλωθεί της γιορτές και πάντα επιλέγουμε να ψωνίζουμε κρέας από το χασάπης λαχανικά και φρούτα από το μανάβη ψωμί από το φούρνο είδη ένδυσης και υπόδησης από τα αντίστοιχα καταστήματα.
Στηρίζουμε την τοπική αγορά.
Ανώνυμος
- Edit
Είναι υποχρεωτικό να το αγοράσω;
Πολίτης
- Edit
Και καφε απο που ?Απο παντου?
Ανώνυμος
- Edit
Καφέ έχουν και τα πρατήρια καυσίμων και σύντομα και τα γραφεία τελετών
Ανώνυμος
- Edit
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΟΒΑΡΟ ΜΑΓΑΖΙ ,ΑΡΝΙ ΜΕ 12 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟ ΖΩΟ.(ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΝΙ ΗΤΑΝ 7,5 ΚΙΛΑ ΣΩΜΑ ΚΕΦΑΛΙ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΕΝΤΕΡΑ) ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΤΛ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙ 13,30 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 12?
Ανώνυμος
- Edit
Να μας πουν πόσο τα αγοράζουν από τον κτηνοτρόφο; Μήπως από τον παραγωγό τα αγοράζουν με το κομμάτι ;
Νομίζω ότι θα έπρεπε τα καταστήματα λιανικής πώλησης να καθορίσουν τιμή κιλού
και τιμή τεμαχίου.Αν για παράδειγμα στο κιλό βγάζει κέρδος 3 ευρώ ο κρεοπώλης όταν πουλάει ολόκληρο αρνί 10 κιλών που συνήθως αγοράζουμε το Πάσχα κερδίζει 10χ3=30ευρω.
Ανώνυμος
- Edit
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ .ΑΛΛΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ + ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ .
Ανώνυμος
- Edit
Όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ πουλάνε κάτω από 11 φέτος και ελληνικά με σφραγίδες και με βούλες…για ποιο λόγο να σε δωσω εσένα 13,80..και άμα θέλω να στηρίζω και την περιοχή πάω σε κάνα χωριό εδώ δίπλα και αγοράζω κατευθείαν από παραγωγό να τα πάρει τουλάχιστον ο παραγωγός ο ίδιος..η εποχή να αγοράζεις με πέντε και να πουλάς με δεκαπέντε πάει..δε βάζουν μυαλά κάποιοι δε βλέπουν πόσα κρεωπολεια κλείσανε ..και από αφεντικά γίνανε υπάλληλοι..ας συνεχίσουν έτσι να δούμε πόσο μακριά θα πάνε…