Καιρός: Μάρτης όπως… Δεκέμβρης! Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα – Έρχεται νέο βαρομετρικό



Χαμηλότερα από τους -10 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Σέλι (-11,3 βαθμοί), στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-9,9), στο Παρανέστι Δράμας (-7,4), στον Βώλακα Νευροκοπίου (-6,7), στο Τέροβο Ιωαννίνων (-6,6) και στην Πάρνηθα (-6,5).

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ πρόσκαιρες σποραδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι βόρειοι έως ανατολικοί άνεμοι στα πελάγη θα διατηρήσουν την ισχύ τους φτάνοντας κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Την Κυριακή περιμένουμε ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα πυκνώσουν κυρίως πάλι στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές και χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά στα Ηπειρωτικά. Στην Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση τους και χαμηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό.

Η βαρυχειμωνιά θα συνεχιστεί Δευτέρα και Τρίτη στις ίδιες περιοχές ανατολικά και νότια κυρίως με βροχές χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της Αττικής. Ωστόσο ο έμπειρος μετεωρολόγος του Αντ1 τόνισε πως οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενείς και δεν θα έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες κακοκαιρίες.

Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική χώρα και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Πρόσκαιρες και μικρής έντασης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά στα νότια έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 6 με 8 βαθμούς περίπου. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς και μόνον στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.