Τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Πέμπτη 19/3 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κοζάνης



Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, 17 Μαρτίου 2022:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.256 , εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.732.866 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 211 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.675 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.792 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 90.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 224 (64.37%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (35.63%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.381 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 338 (ημερήσια μεταβολή -2.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 300 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση):

 

3 σχόλια στο άρθρο “Τα νέα κρούσματα κορονοϊού την Πέμπτη 19/3 στη χώρα – Πόσα κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Κοζάνης

  1. Ο εθνικός γελωτοποιός,ο βραχνοάδωνις,είπε: αρχές Μαρτίου,τέρμα ο κορωνοιός!
    Ως πότε ελληνικό δημόσιο,θα πληρώνεις κλόουν,που δίνουν παραστάσεις,έξω απ το Τσίρκο;

  2. Που ειναι η επιτροπη των τηλεγιατρων,των τηλεμαιδανων;
    Ο Εξαδακτυλος,ο μαρμαρωμενος;
    Ο βατοπουλος,ο Καραισκακης;
    Ο “Βασιλικοπουλος”;ο μαιδανος του σκάι;
    Με 200 κρουσματα,εβγαιναν ολη τη μερα και τσαούνιζαν και μάλωναν τον κοσμο όλο,τωρα;
    Τωρα με 25.000 κρουσματα την ημερα,που ειναι;
    Παραμυθάδες.κρυφτηκατε στο καβουκι σας,χασατε τη δημοσιοτητα,τωρα με τον αλλο πολεμο,θελατε εσεις την αποκλειστικοτητα,το πανω χέρι..σας εκλεψε ο πολεμος την πρωτοκαθεδρια!!
    Ο αλλος πολεμος θα τελειώσει μια μερα,ο πολεμος της πανδημιας,σκοτωσε μεχρι τωρα 26.786 συνανθρωπους μας,σε δυο χρονια!!
    200 χωρια της χώρας ξεκληριστηκαν μεχρι τωρα!!
    260 χωρια,απο 100 κατοικους το καθενα,μας κανουν 26.000 κατοικοι και τωρα κατοικουν μακρια μας!!
    Και να ξερετε,πως υπαρχουν χωρια με 50 και 60 κατοικους!!
    Γνωριζετε,πως 16.000 ανθρωποι εχασαν τις ζωες των ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ!!
    Εσεις της Επιτροπης,χτυπησατε το χέρι στο τραπέζι;
    Υψωσατε φωνη διαμαρτυριας για να περιοριστει το θανατικο;
    Εσεις παίρνατε τις αποφασεις ή ο Ανέμελος και λαομίσητος;
    Πουλησατε την επιστημη σας σε πολιτικες εξουσιες,πεταξατε τον ορκο του Ιπποκράτη σας,στα λασπονερα,στα λύματα!
    Και ολα αυτα για περισσοτερα χρηματα και λιγη εφημερη δόξα,δοξα που σας εξασφαλιζει η νεκρη δημοσιοτητα!!
    Τοσα λαθη,τοσες παραλειψεις,τοσες ελλειψεις σε υγειονομικο προσωπικο και σεις τσιμουδια,σιγην ιχθυος!!
    260 χωρια!!
    260 καινουρια Κοιμητηρια για να δεχθουν τους νεκρους 260 χωριων!!
    Δεν πιστευω να δακρυζετε και εσεις,πιο πολυ για τον πολεμο στην Ουκρανια,σαν τον υποκριτη που εστειλε 20.000 οπλα στον πολεμο;
    Αλιμονο σε σας,Ανθρωπιστες της Ουκρανιας και νεκροθάφτες της πατριδα σας!!
    Καθε σπιτι ελληνικο εχει μαυροφορεθει και σεις Καραισκακηδες,ισιώνατε ,δυο χρόνια τωρα,τα μουστακια σας,για βγειτε στο Σκαι!!
    Μαθετε,γιατρουδακια της υποταγης,πως το Ηθικο Δικαστηριο ειναι πιο σκληρο,πιο φαρμακερο,πιο βασανιστικο,απ το Ποινικο Δικαστηριο,στο Ποινικό δικαζουν μονον οι φυσικοί δικαστες,στο Ηθικο δικαζουν κι οι Νεκροι!!
    Καθε μερα,καθε μερα 50,70,60,90,100,69,50,70 νεκροι!!
    Και δε βρεθηκε,ενας σας,ενας,να δηλωσει παραιτηση για λογους ευθιξιας;ανθρωπιας;να σωσει την αξιοπρεπεια του,την Τιμη του και την Τιμη του Ιπποκρατη;
    Και σιγουρα,στα γραφεια σας θα υπαρχει ο ορκος του Ιπποκρατη,σε περίοπτη θεση και με χρυσωμένη αναγλυφη- ακριβή κορνιζα…

  3. Αναφέρομε στα κρούσματα στην Κοζάνη. Τι περιμέναμε μετά τα γλέντια με νταούλια και ζουρνάδες τις Απόκριες? Να μειωθούν τα κρούσματα? Ας σοβαρευτούμε λίγο. Δεν μας φταίνε οι γιατροί των επιτροπών ούτε οι Υπουργοί. Ο καθένας μας και όλοι μαζί πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουμε πανδημία και πρέπει για το καλό μας να την αντιμετωπίσουμε με σύνεση προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.