Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία 53χρονου που διαπράχθηκε πέρυσι σε διαμέρισμα στην Κοζάνη – Στο εδώλιο ο 52χρονος δράστης και η 49χρονη συγκατηγορούμενη



Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς, βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου οι δύο κατηγορούμενοι , ο 52χρονος δράστης της δολοφονίας,  καθώς και η 49χρονη  συγκατηγορούμενη, που ήταν παρούσα κατά την τέλεση της δολοφονίας, που έλαβε χώρα την Μεγάλη Πέμπτη του 2021 σε διαμέρισμα στην Κοζάνη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 2021, ο 52χρονος δράστης και η 49χρονη συγκατηγορούμενη βρισκόταν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Κοζάνης. Αρχικά επικράτησε ένταση μεταξύ των παραυρισκομενων στο διαμέρισμα και κλήθηκε η Αστυνομία. Το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν από την Αστυνομία αφού ηρέμησαν τα πράγματα, ενώ σε δεύτερο χρόνο αργότερα μετέβη και το θύμα, ο 53χρονος άνδρας.

Σε διαπληκτισμό που ακολούθησε μεταξύ των δύο ανδρών, ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να προκάλεσε τραύμα στον θώρακα του θύματος με αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο ήταν και  θανατηφόρο.

Στη συνέχεια ο 52χρονος φερόμενος ως δράστης και η 49χρονη γυναίκα, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αναφέροντας ότι το θύμα υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής του θύματος βρέθηκε το τραύμα στο θώρακα, ενώ η Ασφάλεια Κοζάνης, καθώς και το αρμόδιο εγκληματολογικό τμήμα Κοζάνης, αξιοποιώντας τα στοιχεία σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των δύο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον  δράστη και  συνεργία αντίστοιχα για την 49χρονη γυναίκα.

Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε την πράξη του και προφυλακίστηκε ενώ η 49χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, με την κατηγορία της συνέργειας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η δική της συγκεκριμένης υπόθεσης για το αν το δικαστήριο θα κρίνει ως συγκατηγορούμενη την 49χρονη γυναίκα για συνέργεια ή αν θα κριθεί αθώα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων υποστηρίζουν για τον δράστη ότι η πράξη τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής  και υπό την επήρεια ουσιών, ενώ για την  49χρονη γυναίκα, ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην τέλεση της δολοφονίας και βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.