Πώς μπορείτε να κάνετε τον σκύλο σας πιο χαρούμενο;



Πόσο χαρούμενος είναι ο σκύλος σας; Υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά ευτυχισμένος; Τι πρέπει να προσέξετε; 

Η ευτυχία των κατοικίδιων είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κάθε ιδιοκτήτη. Η καλή υγεία και ευεξία των σκυλιών μας σίγουρα αποτελούν προτεραιότητα, όμως πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για την καλή τους ψυχολογία; Υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορούμε να μετρήσουμε το πόσο χαρούμενα είναι; 

Σίγουρα, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για την ευτυχία τους από απλά πράγματα όπως τη διάθεσή τους για παιχνίδι ή από το εάν έχουν όρεξη για φαγητό ή όχι. Πώς μπορούμε όμως να ενισχύσουμε την ψυχολογία τους και να ξέρουμε πως το σκυλί μας είναι πραγματικά ευτυχισμένο; 

Πείτε «ναι» στο παιχνίδι με τον σκύλο σας

Όπως και στα παιδιά έτσι και στα σκυλιά, το παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ενίσχυση της καλής ψυχολογίας, όσο και στην αποβολή της έντασης, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Επίσης, τα παιχνίδια με το σκύλο μπορούν να βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της μεταξύ σας σχέσης. Σε αντίθεση με τις γάτες, οι οποίες όλα τα παραπάνω μπορούν να τα επιτύχουν εύκολα χωρίς τη δική σας παρουσία, αλλά με το να περνούν απλά χρόνο σε ένα ονυχοδρόμιο, για τα σκυλιά είναι απαραίτητη η συντροφικότητα. 

Δεν είναι αναγκαστικό τα παιχνίδια να λαμβάνουν χώρο έξω. Μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα παιχνίδια για σκύλους, τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές επιλογές παιχνιδιών για σκύλους. Μπορείτε να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στον χαρακτήρα του δικού σας σκυλιού, από μπάλες μέχρι μασώμενα παιχνίδια και σχοινιά. Είναι σημαντικό βέβαια να προσέξετε από τι υλικά είναι κατασκευασμένα τα παιχνίδια που θα επιλέξετε, έτσι ώστε ο σκύλος σας να μην έχει κάποια αλλεργική αντίδραση. Επίσης, φροντίστε να διαλέξετε παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία και το μέγεθός του. Κάποια παιχνίδια έχουν αποσπώμενα μέρη, τα οποία μπορεί άνετα κάποιο κουτάβι να τα καταπιεί. Καλό είναι πριν κάνετε την αγορά σας, να ελέγξετε την ποιότητα και την αξιοπιστία του καταστήματος από το οποίο θα τα προμηθευτείτε. 

Βρείτε χρόνο για βόλτες

Η βόλτα δεν είναι μόνο απαραίτητη για τις φυσικές ανάγκες του σκύλου μας. Είναι μια δραστηριότητα που μας βοηθάει να δεθούμε περισσότερο με το κατοικίδιό μας. Όσο επιβαρυμένο πρόγραμμα και να έχετε πρέπει πάντα να φροντίζετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Βέβαια, δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε και την ασφάλεια τόσο του σκύλου μας όσο και των υπόλοιπων ανθρώπων. 

Θα πρέπει να φροντίσουμε να αγοράσουμε κολάρο σκύλου, στο οποίο καλό είναι να αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας μας, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο τον χάσουμε. Επίσης, το σαμαράκι σκύλου συνδυαστικά με το λουρί αποτελούν έναν καλό τρόπο για να ελέγχουμε τον βηματισμό του σκύλου μας κατά τη διάρκεια της βόλτας.   

Μην ξεχάσετε την ξεκούραση

Ο ύπνος, η χαλάρωση και η ξεκούραση είναι το ίδιο σημαντικά για όλα τα ζώα. Για να είναι πραγματικά χαρούμενος ο σκύλος σας και να έχει την απαραίτητη ενέργεια θα πρέπει να φροντίσετε να κοιμάται σωστά. Εάν το σκυλί σας είναι ανήσυχο καλό είναι να προμηθευτείτε το ιδανικό κρεβάτι γι’ αυτό. Αυτό πραγματικά μπορεί να βοηθήσει, καθώς πέρα από το μέγεθος και το υλικό, μπορείτε να επιλέξετε και με βάση το σχήμα. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι σκύλου σε σχήμα φωλιάς μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια με αποτέλεσμα να κοιμάται ευκολότερα. 

Επίσης, στην περίπτωση που ο σκύλος σας κοιμάται σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να διαλέξετε κρεβάτια σκύλου που είναι φτιαγμένα από αδιάβροχο υλικό. Τέλος, υπάρχουν και ορθοπεδικά κρεβάτια σκύλων, τα οποία είναι ιδανικά για μεγάλα σε ηλικία σκυλιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αρθρώσεις τους. 

Βρείτε περισσότερα προϊόντα στο Νο.1 PetShop Animal.gr.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πώς μπορείτε να κάνετε τον σκύλο σας πιο χαρούμενο;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.