Νέα παράταση των μέτρων κατά μια εβδομάδα προανήγγειλε ο Πλεύρης – Τι θα κρίνει τις αποφάσεις των ειδικών



Αυτό που όλοι περίμεναν, ότι τα μέτρα περιορισμού στην εστίαση κι αλλού, θα παραταθούν έως το τέλος Ιανουαρίου προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τετάρτης (19.01.2022). Ανησυχεί τους ειδικούς η αύξηση των νεκρών και των νοσηλειών.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σύσκεψη της διευρυμένης επιτροπής των ειδικών, ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, προανήγγειλε παράταση των μέτρων κατά μια εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα είχαν ισχύ έως τις 24 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας δεν έκρυψε ότι υπάρχει προβληματισμός, γιατί η πίεση στο ΕΣΥ, που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα, είναι τρομακτική και χαρακτήρισε «λογικό» το να υπάρξει παράταση των μέτρων και το πιθανότερο αυτό να είναι για μια εβδομάδα.

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της Όμικρον έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Όμικρον είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από Δέλτα που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Η συνεδρίαση των ειδικών γίνεται με τον προβληματισμό για τους θανάτους που καταγράφονται καθημερινά αλλά και για την ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία. Χθες (18.01.2022), για δεύτερη συνεχή ημέρα ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό ξεπέρασε τους 100 και ήταν… “βουλωμένο γράμμα” ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από την Πρωτοχρονιά, δεν θα αρθούν πριν από το τέλος Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στις νοσηλείες, έφτασαν τις 5.200 από 4.149 που ήταν στις 4 Ιανουαρίου, ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 670.

Από το newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Νέα παράταση των μέτρων κατά μια εβδομάδα προανήγγειλε ο Πλεύρης – Τι θα κρίνει τις αποφάσεις των ειδικών

  1. ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΣΥ.
    ΟΣΑ ΨΕΥΤΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑ;ΖΕΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ.
    ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ..
    ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.