Συνεργασία του Γυμνασίου του Βελβεντού με το Γυμνάσιο της περιοχής Talpas στη Ρουμανία – Κοινή δράση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης



Το σχολείο μας (Γυμνάσιο Βελβεντού), φέτος έχει τη χαρά να συνεργάζεται με το Γυμνάσιο της περιοχής Talpas στη Ρουμανία. H Γ’ τάξη του σχολείου μας συμμετέχει σε ένα κοινό Project με τον τίτλο « Let’s learn English together:Be my pen pal».

Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε το σεβασμό απέναντι στις διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να διευρύνουν οι μαθητές/τριες τους γνωστικούς ορίζοντες τους στα αγγλικά, να ενισχύσουμε την επικοινωνία και να θέσουμε στέρεες βάσεις για την εξέλιξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας.

Η πρώτη μας δράση, περιελάμβανε την κατασκευή χειροποίητων ευχετήριων καρτών και την επικοινωνία, μέσω ενός σύντομου κειμένου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους Ρουμανικού σχολείου.

Οι μαθητές/τριες μας περιμένουν με ανυπομονησία τις κάρτες από τους νέους τους φίλους και φίλες και αδημονούν για την επόμενη δράση.

Καλές γιορτές, με υγεία σε όλους. Merry Christmas!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια,

Τζιούτζα Βάγια


Στην κοινή δράση «Connecting Students of Greek Language and Culture in Greece and Australia» συμμετείχαν φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μαζί με φοιτητες του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδκτυακά στις 10 Δεκεμβρίου οι φοιτητές των δυο πανεπιστημίων είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν ένα διαπολιτισμικό διάλογο και να επικοινωνήσουν σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής εκπαιδευτικών, γλωσσικών και πολιτισμικών εμπειριών. Παρουσίασαν τα δυο Πανεπιστήμια, και ταξιδέψαν τους συμμετέχοντες εικονικά σε σημαντικούς πολιτισμικούς σταθμούς της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και σε αξιοσημείωτους πολιτισμικούς σταθμούς της Αυστραλίας και της περιοχής Βικτώρια. Συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την ελληνική γλώσσα, τη διδασκαλία και την προώθησή της στο πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Αυστραλίας. Παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία για τη γλωσσομάθεια των Ελλήνων πολιτών, αλλά και για τις γλώσσες μεταναστών που διαβιούν στην Ελλάδα και την Αυστραλία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και έκαναν παρουσιάσεις οι φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του ΠΤΔΕ: Χρυσάνθη Μάρκου, Σταματία Ζορμπά, Ευάγγελος Δημητρίου, Ευθύμιος Ψαλλίδας, Ιωάννα Κουκόσια, Ειρήνη Σαββίδου, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Παναγιώτης Κιοτέογλου, Δανάη Νικολάου, Μαρία Αλεξίου, Marija Vasilevska, Μαρία Χατζηλία, Βασίλης Κυρατζής, Έξαρχος Τσομπανόπουλος, Κατερίνα Παρχαρίδου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η καθηγήτρια του ΠΤΔΕ Ελένη Γρίβα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, και η Δρ Σταυρούλα Νικολούδη, Συντονίστρια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου La Trobe.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.