Κάλεσμα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων το Σάββατο 18 Δεκέμβρη



Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 11:00μμ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καλεί:

Τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ που από την αρχή της πανδημίας έχουν τσακιστεί στη δουλειά με 4ωρα και 6ωρα και μισθούς των 300-400 και 500 ευρώ ακόμα και Κυριακές με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους οι μεγάλες αλυσίδες. Αυτούς που εργάζονται στο εμπόριο καθημερινές, black Friday, λευκές νύχτες, Κυριακές κλπ και βλέπουμε τις οικογένειας μας μόνο για καληνύχτα.

Τους εργαζόμενους στις εταιρείες courier, στη διανομή και στις αποθήκες-γραφεία όπου χωρίς σταματημό αναδείχθηκαν σε σημαντικό κομμάτι στη κάλυψη βασικών αναγκών της κοινωνίας αν και εργάζονται χωρίς ΣΣΕ, με πολύ χαμηλούς μισθούς και με μεγάλη εντατικοποίηση ώστε να καλύψουν τους στόχους όπου μπορεί να έφταναν και να φτάνουν τους δεκάδες πελάτες σε ένα 8ωρο.

Τους εργαζόμενους στην εστίαση και το delivery που γνώρισε τεράστια ανάπτυξη στη Κοζάνη τον τελευταίο 1,5 χρόνο αλλά με όλους να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, χαμηλούς μισθούς ή με κάποιους στο delivery να εργάζονται με τη μορφή του λεγόμενου «συνεργάτη» δηλαδή μηχανάκι εξοπλισμός και συντήρηση να είναι δικός τους και να πληρώνονται με το κομμάτι.

Να σημάνει αντεπίθεση!

Καλούμαστε όλοι εμείς που αντιμετωπίζουμε την υποστελέχωση στο νοσοκομείο που φτάνει στο σημείο να μην έχει οξυγόνο ή έγκυες να μην ξέρουν πότε και πως θα γεννήσουν ή να υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Που τα μέτρα στους χώρους όπου δουλεύουμε περιστρέφονται γύρων από την ατομική ευθύνη να κάνουμε τέστ, να κάνουμε εμβόλιο να πάρουμε ατομικά μέτρα προστασίας.

Που αντιμετωπίζουμε στις οικογένειες μας τις αυξήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα ήδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης.

Η κατάθεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που προηγήθηκε, συμπληρώνει τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη αλλά και τους υπόλοιπους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν στο φόντο των έκτακτων αναγκών της πανδημίας.

Ο κρατικός προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση, φέρνει καινούρια μέτρα στήριξης και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών.

Μπροστά στη νέα επίθεση που εξαπολύεται, πλάι στους ήδη τσακισμένους μισθούς και στις συντάξεις, στη τζάμπα εργασία, στο 10ωρο, στην απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, στο τζογάρισμα των συντάξεων, έρχεται επιπρόσθετα ο προϋπολογισμός και ναρκοθετεί τη νέα χρονιά με νέες μειώσεις στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση, τις κοινωνικές παροχές.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας!

Λύση και διέξοδος είναι οι αγώνες για να μπουν εμπόδια στη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, μείωση της φορολογίας και κατάργηση των βάρβαρων χαρατσιών, σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, μέτρα ανακούφισης από το κύμα ακρίβειας.

Διεκδικούμε:

Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό. Καμία διακοπή σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.
Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Καμία αύξηση στην τιμή της. Επέκταση της και σε άλλους οικισμούς.
Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα του Μαμάτσειου, του Μποδοσάκειου, των Κέντρων Υγείας, όλων των περιφερειακών ιατρείων. Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλείσιμο κλινικών
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν συχνά περιοδικά τεστ για όλους με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.
Να καταργηθεί ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο, καθιερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες. Που καταστρατηγεί συνδικαλιστικά δικαιώματα, φακελώνει ηλεκτρονικά αγωνιστές.
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
Σταθερό ωράριο εργασίας: 8ωρο-5ήμερο- 40ωρο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΤΕΛ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ 

              ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

              ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

              ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: DISCOUNT MARKT, MY MARKET (ΝΙΑΗΜΕΡΟΣ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.