Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ με την ταινία «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι»



Με την απολαυστική κωμωδία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» (The taming of the shrew, 1967) συνεχίζει τις χειμερινές προβολές του ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον», στις 9:30 το βράδυ.

Η ταινία βασίζεται πάνω στο διάσημο κωμικό θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της Στρίγγλας», του οποίου αποτελεί τη γνωστότερη κινηματογραφική μεταφορά. Πρωταγωνιστούν οι Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον.
Στην Πάδοβα του μεσαίωνα ο έμπορος Μπατίστα Μινόλα θέλει να παντρέψει τις δυο του κόρες. Ωστόσο, μπορεί να παντρέψει τη μικρότερη, την Μπιάνκα, μόνο αν προηγουμένως παντρέψει τη μεγαλύτερη, την Κατερίνα, την οποία κανένας δεν θέλει να παντρευτεί εξαιτίας του κακού της χαρακτήρα. Μόνο ένας νεαρός ευγενής με εξίσου ισχυρή θέληση και πόθο, ο Πετρούκιος, αναλαμβάνει την πρόκληση να την παντρευτεί και να την δαμάσει. Μία παράλληλα εξελισσόμενη δευτερεύουσα πλοκή αφορά την πολιορκία της Μπιάνκα από αρκετούς υποψήφιους γαμπρούς, μεταξύ των οποίων είναι ο όμορφος Λουκέντιος, ο κομψευόμενος Ορτένσιος και ο ηλικιωμένος Γκρέμιος.

Είναι λίγα που μπορεί να πει κανείς για τη μεταφορά αυτής της υπέροχης ιστορίας στην οθόνη από τον μεγάλο σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι… Σκηνικά εποχής, φανταχτερά και πολύχρωμα ρούχα, «φάτσες» που ταίριαζαν στην μεσαιωνική Ιταλία και βεβαίως οι ανεπανάληπτες θεατρικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών Ρίτσαρντ Μπάρτον και της πανέμορφης και μυστηριώδους Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Οι δυο τους φαινόντουσαν να «ζούνε» αυτή την ιστορία (τότε που ήταν στις γλύκες τους κιόλας) και ερμήνευσαν σαν να βρίσκονταν στην πραγματικότητα της Πάδοβας του 16ου αιώνα…
Τη μουσική υπέγραψε ο Νίνο Ρότα που έγραψε τη μουσική του «Νονού».

Θαυμάσια ταινία από κάθε άποψη.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας.

Σχετικά με τα νεότερα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ακολουθούμενο πρωτόκολλο που ισχύει για τις προβολές του κινηματογράφου «Ολύμπιον» και επιτρέπει την είσοδο με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης, και self-test 24 ωρών για νέους έως 18 ετών.

Αυτή τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 9:30 το βράδυ στην επάνω αίθουσα του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.