Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την άμεση σύνδεση με την τηλεθέρμανση, ατόμου ευπαθούς ομάδαςΣτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη συζητήθηκε η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα «Άμεση σύνδεση με την τηλεθέρμανση, ατόμου ευπαθούς ομάδας.» Η ερώτηση που κατατέθηκε είναι η εξής:

«Είναι γνωστό ότι περίπου 75 οικοδομές δεν είναι συνδεδεμένες με την τηλεθέρμανση λόγω παλαιότερων οφειλών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Τέτοια περίπτωση είναι η Ονοματεπώνυμο:…., Οδός: …. , Αριθμός: …. η οποία χρήζει άμεσης παροχής θέρμανσης. Συγκεκριμένα είναι εγχειρισμένη στο μαστό, με αναπηρία 67% και συγχρόνως πάσχει από πνευμονοπάθεια. Όλες οι παθήσεις είναι πιστοποιημένες από την Διεύθυνση Επιτροπής Αξιολόγησης. Είναι μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Σας ρωτάμε,

Τι μέτρα θα πάρετε για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της θέρμανσης με δεδομένο ότι η παραπάνω παθούσα δεν οφείλει ούτε 1 ευρώ στην ΔΕΤΗΠ.»               

Στην απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης (ΔΕΤΗΠ), ο κύριος Καρακασίδης, δεν δεσμεύτηκε ότι θα παρθούν μέτρα για τη σύνδεση της καρκινοπαθούς με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης. ‘’Καλυπτόμενος’’ πίσω από τον κανονισμό της ΔΕΤΗΠ ότι πρέπει να εξοφληθούν τα χρέη όλης της οικοδομής και σε τελική ανάλυση είπε ότι θα μπορούσαν οι ένοικοι της οικοδομής να αυτονομηθούν.

Θεωρούμε ότι είναι ανάλγητη, προκλητική, εγκληματική  και άδικη η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στη συγκεκριμένη καρκινοπαθή, η οποία στερείται μια βασική, ζωτική λαϊκή ανάγκη την θέρμανση και μάλιστα εν μέσω πανδημίας όταν τα πρώτα χιόνια “εμφανίστηκαν” με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ οφειλή στην ΔΕΤΗΠ από την συγκεκριμένη.

Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια”.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά η Λαϊκή Συσπείρωση ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις σαν Ανώνυμες Εταιρίες που είναι λειτουργούν με όρους της αγοράς με κριτήριο το κέρδος και την λογική κόστους-οφέλους. Δεν υπηρετούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή της θέρμανσης λαϊκών  νοικοκυριών.

Η παραπάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική ,καθώς παραμένουν ακόμα 30 οικοδομές που δεν έχουν συνδεθεί. 

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δώσει άμεσα λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Η θέρμανση είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους.   

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.