Ο Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κοζάνης τιμά τα άτομα με αναπηρία



Ο Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ από την ημέρα της ίδρυσής του το 2007, είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα άτομα με αναπηρία. Προπονητής του συλλόγου μας για τα πρώτα οχτώ χρόνια ήταν ο συντοπίτης μας Αντώνης Καλύβας, διακεκριμένος αθλητής ΑΜΕΑ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο οποίος σαν άνθρωπος μας αποδείκνυε καθημερινά πως όλα είναι δυνατά για όλους φτάνει να έχεις πίστη και θέληση.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΧΘΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου την επίσκεψη του πρωταθλητή και διεθνώς πολλάκις διακριθέντος αθλητή ΑΜΕΑ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Γιώργου Μουχθή.

Ο νέος στην ηλικία και ταπεινός αυτός ήρωας της ζωής, μας έδωσε μαθήματα αισιοδοξίας κι ελπίδας, έπαιξε και συνομίλησε με μικρούς αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας, δίνοντάς μας μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς. Πρόθυμα απάντησε και στα ερωτήματα της μίνι συνέντευξης που του πήραμε.

ΕΡ. Ποιος είναι ο Γιώργος Μουχθής;

ΑΠ. Είμαι 29 ετών, γεννημένος στον Πειραιά, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού και μέλος της εθνικής ομάδας ΑΜΕΑ από το 2009. Είμαι 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, δευτεραθλητής Ευρώπης με τον συμπαίκτη μου Μ. Χατζηκυριάκο, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας το 2019. Έχοντας κατακτήσει μέχρι σήμερα 13 διεθνή μετάλλια και όντας το νούμερο 30 του κόσμου, μετά από 2 χρόνια αποχής από τουρνουά λόγω πανδημίας και παρά τις δυσκολίες που έτυχαν στη ζωή μου, η αγάπη μου για το πινγκ – πονγκ μου έμαθε να μη τα παρατάω και να μη σταματάω σε κάθε δυσκολία.

ΕΡ. Από πού αντλείς τη δύναμη για τον αγώνα σου;

ΑΠ. Τη δύναμη την αντλώ κυρίως από την υπέρμετρη αγάπη μου για το άθλημα που υπηρετώ, από την οικογένειά μου, από την σύντροφό μου και από τους ανθρώπους που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκονται δίπλα μου σε κάθε μου προσπάθεια. Τέλος τεράστια πηγή στήριξης είναι ο προπονητής μου Μίλαν Ιγκνιάτοβιτς και ο χορηγός μου enel green power.

ΕΡ. Ποιοι είναι οι στόχοι σου και τα όνειρά σου;

ΑΠ. Τα όνειρά μου σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο είναι πολλά. Κλείνοντας την καριέρα μου θα ήθελα να έχω κατακτήσει τουλάχιστον ένα πανευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο και ένα παραολυμπιακό μετάλλιο. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να κάνω μια πολύ όμορφη οικογένεια με πολλή αγάπη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.