Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του έργου JAUNTY: Joint Undergraduate Courses between HEIs for Smart Energy Management System



H ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου ITHACA: Internet of THings & AppliCAtions Lab (https://ithaca.ece.uowm.gr/), του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων του έργου JAUNTY: Joint Undergraduate Courses between HEIs for Smart Energy Management System. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι ο Διευθυντής του Εργαστηρίου ITHACA, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης.

Το έργο JAUNTY, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ αποτελεί τη στρατηγική σύμπραξη τριών πανεπιστημίων της Ευρώπης (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κύπρου) και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας. Στόχος της σύμπραξης είναι η από κοινού διδασκαλία σε προπτυχιακούς φοιτητές μαθημάτων που αφορούν στα συστήματα διαχείρισης έξυπνης ενέργειας (Smart Energy Management Systems – SEMS). Η κοινή διδασκαλία παρέχεται εξ αποστάσεως στους φοιτητές μέσω των ειδικών πλατφορμών που αναπτύσσονται από τους ερευνητές για τις ανάγκες του έργου, για την παροχή των θεωρητικών μαθημάτων και την εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων. Το έργο JAUNTY, εξοικειώνει τους φοιτητές με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς ενέργειας μεταφέροντας στην ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας τα καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα δύο μεγάλων έργων,  το «SDN-microSENSE: SDN – microgrid reSilient Electrical eNergy SystEm (833955)” και το “SPEAR: Secure and PrivatE smArt gRids (787011)”, που υλοποιούνται από το εργαστήριο ITHACA στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020. Εκτός από την ακαδημαϊκή κατάρτιση, το έργο JAUNTY παρέχει επίσης τη δυνατότητα σε φοιτητές με ασθενές οικονομικό υπόβαθρο να αποκτήσουν εμπειρίες σπουδών σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους από τον τόπο σπουδών τους, το λεγόμενο «Erasmus From Home”.

Στο πλαίσιο αυτό, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από το χώρο της ενέργειας, προερχόμενοι από 7 χώρες, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις βασικές αρχές των SEMS και τις εφαρμογές τους στη βιομηχανία. Παράλληλα θα αναδειχθούν οι βέλτιστες πρακτικές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των φοιτητών στα SEMS, θα αναδείξουν τις τεχνικές προδιαγραφές και τους τρόπους αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων στα SEMs καθώς επίσης και τις προκλήσεις και τάσεις στο πεδίο των έξυπνων δικτύων.

Η ενημερωτική εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και για την παρακολούθησή της είναι απαραίτητη η εγγραφή των συμμετεχόντων στον σύνδεσμο https://ithaca.ece.uowm.gr/el/jaunty_multiplier_event/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.