Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ξενοδοχεία κατοικίδιων;



Πως να διαλέξω το κατάλληλο ξενοδοχείο /πανσιόν σκυλιών;

Αν δεν μπορετέ να πάρετε τον σκύλο μαζί σας, θα πρέπει να τον αναλάβει κάποιος που θα γνωρίζει από σκυλιά και κυρίως θα είναι υπεύθυνο άτομο. Είναι πολλά τα περιστατικά σκύλων που χάθηκαν γιατί αυτοί που τα φρόντιζαν αμέλησαν τη φύλαξή τους.

Η ασφαλέστερη λύση είναι η πανσιόν για ζώα. Εδώ όμως χρειάζεται να προσέξετε ιδιαίτερα και να αφιερώσετε χρόνο, γιατί πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο ωραία όσο φαίνονται.

-Τι να προσέξω πριν να επιλέξω το ξενοδοχείο;

Ο χώρος όπου θα μείνει το ζώο σας πρέπει να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Πριν να κάνετε την κράτηση για τον τετράποδο σας φίλο , θα ήταν καλό να τον έχετε επισκεφτεί, όσο ειδυλλιακός και αν φαίνεται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Στην επίσκεψή σας

  •  Ζητήστε να δείτε όλους τους χώρους (παραμονής ζώων, υποδοχής, περιπάτου και προσέξτε αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Μην ξεχνάτε ότι η καθαριότητα είναι και παράγοντας ασφάλειας.
  • Ελέγξτε τους χώρους παραμονής για σκύλους, τα οποία είναι συνήθως 2×2 και επικοινωνούν με προσωπική αυλή 2×3. Υπάρχουν όμως και μεγαλύτεροι χώροι, ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, ή τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Ελέγξτε επίσης αν οι χώροι είναι κλιματιζόμενοι (ή έστω επαρκώς δροσεροί) και αν το προαύλιο έχει σκιά; Τα πιάτα του νερού είναι γεμάτα; Το νερό πρέπει να δείχνει φρέσκο και καθαρό.
  • Δώστε προσοχή στη συμπεριφορά του προσωπικού. Αν έχουν εμπειρία και γνώσεις, αν φέρονται με αγάπη και υπευθυνότητα απέναντι στα σκυλάκια. Τα σκυλιά θα πρέπει να βγαίνουν για περίπατο και παιχνίδι 1 – 2 φορές την ημέρα και συνήθως εκείνη την ώρα καθαρίζεται ο χώρος τους.
  • Ρωτήστε αν γίνεται προληπτική αγωγή για τη λεϊσμανίαση, ερλιχιωση 
  • Η κτηνιατρική φροντίδα στα ξενοδοχεία σκυλων είναι απαραίτητη από το νόμο. Γι’ αυτό να είστε ικανοποιημένοι αν οι υπεύθυνοι είναι πολύ σχολαστικοί στο θέμα της αποπαρασίτωσης και των εμβολίων του ζώου σας. 
  • Ρωτήστε αν υπάρχει ανά πάσα στιγμή η κτηνιατρική υποστήριξη στην περίπτωση ανάγκης. 
  • Τι πρέπει να φέρετε μαζί του;
  • Απαραίτητα να έχει το περιλαίμιο με κονκάρδα, που θα γράφει το τηλέφωνό σας σε περίπτωση ανάγκης και το όνομά του. 
  • Μικροτσίπ (πλέων είναι υποχρεωμένο με βάση του Νόμου 4830/2021 Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάςΠρόγραμμα «AΡΓΟΣ» )με τα ενημερωμένα στοιχεία σας και να είναι περασμένα σε βάση δεδομένων από τον κτηνίατρο σας . Βεβαιωθείτε ότι καταχωρίστηκε άμεσα στην ηλεκτρονική βάση του υπουργείου.
  • Τα τηλέφωνα και την διεύθυνση του κτηνιάτρου που παρακολουθεί το κατοικίδιο σας
  • Ένα μικρό ιατρικό ιστορικό του ζώου και αναλυτικές λεπτομέρειες σε περίπτωση που παίρνει φάρμακα ή πάσχει από κάποια ασθένεια.
  • Την τροφή που θα χρειαστεί για όσο διάστημα μείνει (θα την χωρίσετε στις μερίδες για τις ημέρες παραμονής του) αν θέλετε να συνεχίσει τη δική του διατροφή στο ξενοδοχείο.
  • Το βιβλιάριο υγείας του σκύλου

Για το καλό του σκύλου σας να έχετε επισκεφτεί 12 φορές  προηγουμένως την πανσιόν, για να συνηθίσει το χώρο και τους ανθρώπους και να μη νομίσει ότι το εγκαταλείψατε όταν το αφήσετε για διακοπές. Μην ξεχνάτε όμως ότι και στο καλύτερο ξενοδοχείο, το σκυλάκι σας μπορεί να αισθανθεί μοναξιά και να του λείπετε (υπάρχει μια περίπτωση ότι δεν θα φάει τις πρώτες ημέρες ). 

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις σκύλων που στο ξενοδοχείο, με τη συναναστροφή άλλων σκυλιών και τα παιχνίδια, επέστρεψαν σπίτι τους πιο χαρούμενοι και κουρασμένοι. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.