Κορονοϊός: Αποφασίζουν για νέα μέτρα την Τετάρτη – Όλες οι αλλαγές στην εστίαση



Με τη Βόρεια Ελλάδα να «κοκκινίζει» επικίνδυνα και τα νοσοκομεία να γεμίζουν, οι ειδικοί του υπ. Υγείας συνεδριάζουν την Τετάρτη για τη λήψη νέων μέτρων αναχαίτησης του κορονοϊού.

Ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, όπως μαρτυρούν οι μετρήσεις στα λύματα. Το ιικό φορτίο είναι γύρω από τις υψηλότερες τιμές που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, στο τρίτο κύμα της πανδημίας στην πόλη, με τους ειδικούς να κρούουν των κώδωνα για περαιτέρω αύξηση τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους.

Για να προλάβουν την επιδείνωση της κατάστασης, οι εμπειρογνώμονες του υπ. Υγείας συνεδριάζουν την Τετάρτη, όπου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές, αλλά και για αυστηριοποίηση των περιορισμών στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στην εστίαση και στην ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι επιστήμονες αναμένεται να προτείνουν στις περιοχές που είναι επιβαρυμένες την επέκταση της χρήσης της μάσκας, ενώ για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η επιτροπή προσανατολίζεται στους παρακάτω περιορισμούς:

– σε εστίαση και ψυχαγωγία ίσως επανεκτιμηθεί η υποχρεωτικότητα, όσον αφορά στους εργαζόμενους,
– οι ειδικοί ίσως προτείνουν οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους, ωστόσο, οικονομική επιβάρυνση.
– Παράλληλα, στο «τραπέζι» βρίσκονται και περαιτέρω περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους αναφορικά με την παρουσία τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Αυτό που σημειώνουν, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη είναι πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανακλείσουν οικονομία και κοινωνία και να οδηγηθεί η χώρα σε ένα παρατεταμένο lockdown, όπως πέρυσι. Άλλωστε σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με την πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown. «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαίωμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει πια τον πρωθυπουργό τρεις φορές την εβδομάδα για την πορεία της πανδημίας.

Από το newsbomb.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Κορονοϊός: Αποφασίζουν για νέα μέτρα την Τετάρτη – Όλες οι αλλαγές στην εστίαση

  1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΔΙΩΞΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΘ.
    ΒΛΕΠΕ ΑΧΕΠΑ,ΑΠΟ 45 ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ 15.
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΘ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ.
    ΕΛΑΒΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.
    ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΝΥΦΙΤΣΑ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ.
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΑΝΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.