Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού



Η ματαίωση της Εμποροπανήγυρης αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως και πήρε την απόφαση συνεκτιμώντας τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Καστοριάς, τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας στον Νομό τις επόμενες μέρες, τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που τέθηκαν στο Δήμαρχο, Πάνο Κεπαπτσόγλου, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και τις επιπλέον τεχνικές απαιτήσεις που έθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

“Η δημοτική αρχή – έχοντας αποδείξει από την πρώτη στιγμή και με κάθε δυνατό τρόπο ότι η δημόσια υγεία είναι υπεράνω όλων – πρότεινε τη μη πραγματοποίηση της Εμποροπανήγυρης, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο”, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σε επιδημιολογικό επίπεδο και στα στοιχεία που προέκυψαν από τις συζητήσεις με τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης. Ο Δήμαρχος πρότεινε τη ματαίωση, επισημαίνοντας πως “αυτή τη στιγμή ο Δήμος Άργους Ορεστικού παρουσιάζει τον μεγαλύτερο ημερήσιο δείκτη μόλυνσης σε ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

“Το τι συμβαίνει και που οφείλεται, δεν θα το πω εγώ, νομίζω ότι μπορεί να το δει ο καθένας. Μπορεί να το δει ο καθένας στους γάμους, στα πάρκα, στον πεζόδρομο, στα καταστήματα, στην καθημερινότητα.. αφενός μεν, δεν φτάσαμε στο προσδοκώμενο βέλτιστο αποτέλεσμα με τους εμβολιασμούς και δεύτερον δεν τηρούνται απόλυτα, ή μάλλον όχι δεν τηρούνται απόλυτα, γιατί εάν τηρούνταν σε υψηλό βαθμό και όχι απόλυτα, δεν θα ήμασταν με αυτά τα νούμερα… Δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Έχοντας λοιπόν όλα αυτά υπόψιν, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν αρκετά παρακινδυνευμένο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.