4 βασικές απορίες που πάντα θέλαμε να ρωτήσουμε για τον σκύλο ή τη γάτα μας



Είτε έχουμε εμπειρία, είτε μόλις πήραμε για πρώτη φορά ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με την καθημερινότητα των αγαπημένων μας φίλων που φαίνεται να απασχολούν αρκετούς από εμάς. Συγκεντρώσαμε τις 4 από τις πιο συχνές απορίες και δίνουμε απαντήσεις. 

Θα πρέπει να έχουμε κρεβάτι για το σκύλο ή τη γάτα μας; 

Όλοι έχουμε δει μια γάτα να κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη. Επίσης, όσον αφορά τα σκυλιά είναι σύνηθες να κουλουριάζονται και να κοιμούνται κοντά μας. Οπότε πόσο απαραίτητα είναι τα κρεβάτια για σκύλους και τα κρεβάτια για γάτες; Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά σημαντικά. 

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι γάτες που συναντάμε στο δρόμο και κοιμούνται σε δέντρα ή ψηλά τοιχία, το κάνουν γιατί εκεί αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια. Όταν κοιμούνται δε βρίσκονται σε εγρήγορση, οπότε θέλουν να αισθάνονται όσο πιο προστατευμένες γίνεται. Η γάτα μας που ζει στο σπίτι μας, θα πρέπει να έχει το δικό της κρεβάτι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, για να μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια και να χαλαρώνει. Εξάλλου, είναι γνωστή η αδυναμία των γατών για τις απαλές και ζεστές επιφάνειες. Το γουργούρισμά τους το αποδεικνύει. 

Τα σκυλάκια επίσης πρέπει να έχουν ένα κρεβάτι που να το αισθάνονται δικό τους και θα μπορούν να ξεκουράζονται. Το κρεβάτι για σκύλους είναι ακόμα περισσότερο απαραίτητο ειδικά εάν δεν επιτρέπουμε στο κατοικίδιό μας να ανεβαίνει στα έπιπλα. 

Είναι απαραίτητη η τσάντα μεταφοράς σκύλου/γάτας; 

Οι τσάντες μεταφοράς είναι πολύ σημαντικές στην καθημερινότητα τόσο του σκύλου όσο και της γάτας μας. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία ειδική τσάντα μεταφοράς σκύλου όταν θα τα πάρουμε για πρώτη φορά στο σπίτι μας, έτσι ώστε να μη γίνει τραυματική η εμπειρία ή όταν τα πάμε στον κτηνίατρο για τα πρώτα τους εμβόλια κλπ.  

Επιπροσθέτως, όσοι ιδιοκτήτες έχουν γάτες ή μικρόσωμα σκυλάκια και τα παίρνουν συνέχεια μαζί τους στη δουλειά ή σε ταξίδια, θα πρέπει να επενδύσουν λίγο περισσότερο στις τσάντες μεταφοράς γάτας για την ασφάλεια του κατοικίδιού τους, αλλά και για να αισθάνονται τα ίδια πάντα άνετα και προστατευμένα. 

Πόσο χρήσιμο είναι ένα ονυχοδρόμιο; 

Εάν έχετε γάτα που ζει μέσα στο σπίτι και όχι στον κήπο, τότε θα έχετε καταλάβει ήδη ότι είναι ανήσυχα πλάσματα – από τα πηδήματα πάνω σε πάγκους ή έπιπλα μέχρι το «μανικιούρ» τους σε καναπέδες, χαλιά και κουρτίνες. Τα ονυχοδρόμια ή αλλιώς δέντρο γάτας αποτελούν τον ιδανικότερο σύμμαχο για εσάς και απασχόληση για τη γάτα σας. Εκεί θα παίζει με τις ώρες και θα εκτονώνει την ενέργεια της. 

Είναι καλό να φοράμε ρούχα στον σκύλο μας; 

Αν και πολλοί κτηνίατροι δεν εγκρίνουν τη χρήση ρούχων για σκύλους, ειδικά εάν το μόνο κέρδος είναι μια χαριτωμένη φωτογραφία για το Instagram, οφείλουμε να αναφέρουμε πως τα ρούχα για σκύλους αποτελούν μία παρεξηγημένη κατηγορία αξεσουάρ για σκύλους. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως αντιδρά ο σκύλος μας σε αυτά. Εάν δεν τα ανέχεται δεν πρέπει να επιμείνουμε. Εάν όμως φαίνεται να τα αποδέχεται τότε δεν υπάρχει λόγος να μην τα χρησιμοποιήσουμε. Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και εάν φορέσουμε στον σκύλο μας ολόκληρη στολή δεν πρέπει να την αφήσουμε πολύ ώρα πάνω του για να μην υπερθερμανθεί. 

Από την άλλη, εάν έχουμε ένα μικρόσωμο σκυλάκι ή ένα σκύλο που έχει την τάση να κρυώνει, τότε τα ρούχα σκύλων θεωρούνται απαραίτητα, κυρίως κατά τη διάρκεια της βόλτας τους χειμερινούς μήνες.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες αλλά και για μοναδικά προϊόντα μπείτε στο Νο.1 pet shop online animal.gr και ανακαλύψτε τις μοναδικές τιμές και καθημερινές προσφορές!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.