Αγιασμός του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης – Ενημέρωση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και την ασφαλή λειτουργία του σχολείου



Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 9:30π.μ. στο χώρο του σχολικού μας συγκροτήματος θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία ευελπιστούμε να είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές μας να λάβουν τα σχολικά τους βιβλία, για αυτό καλό θα ήταν να μεριμνήσουν να έρθουν στο σχολείο με τα σχολικά τους σακίδια προς διευκόλυνση της μεταφοράς τους.

Σχετικά με την ασφαλή επιστροφή στις σχολικές τάξεις θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι όλη η σχολική κοινότητα οφείλει να τηρεί τα μέτρα πρόληψης της διασποράς της πανδημίας εντός του σχολικού συγκροτήματος, για να διευκολύνεται καθημερινά η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει για το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σχολείων (από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου) οι μαθητές να προμηθευτούν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (από 13 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου). Επίσης μας υπενθυμίζει την υποχρέωση όλων μας να προσερχόμαστε πάντοτε στο σχολικό συγκρότημα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κλπ).
Πιο συγκεκριμένα μας υπενθυμίζει ότι:
Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε έχουν βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε τα φαρμακεία κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε στους μαθητές μας μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά, γεμάτη πλούσιες εμπειρίες, επιτεύγματα και πρόοδο και να ευχαριστήσουμε μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και όλους εσάς που με την ευαισθησία και την καλή σας διάθεση συμβάλετε με θετικό τρόπο στο έργο που υλοποιεί το σχολείο μας.

Η Διευθύντρια
του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης
Ζουμπουλιά-Παρασκευή Βαρδιάμπαση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.