Συναντήσεις της Καλλιόπης Βέττα με φορείς της Π.Ε. Κοζάνης μαζί με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μαζί με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Κώστα Αρβανίτη, τον πρώην Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη συναντήθηκαν το τελευταίο διάστημα με θεσμικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Αρχικά, την Παρασκευή, πραγματοποίησαν συνάντηση με Προέδρους Συλλόγων Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Π.Ε. Κοζάνης και, συγκεκριμένα, την κ. Ελένη Γκατζογιάννη (Κοζάνη), τον κ. Δημήτρη Τσίπρα (Πτολεμαΐδα) και τον κ. Σήφη Μιχαηλίδη (Σέρβια).

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν κυρίως οι εξελίξεις στα εργασιακά, με την κατάργηση του οκταώρου και την απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά και θέματα που αφορούν την εργασιακή κατάσταση στην περιοχή.

Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την συλλογική προσπάθεια για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων

Έπειτα, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Α.με.A. Δυτικής Μακεδονίας κ. Μιχαήλ Μήγγο και τον συνεργάτη του Συλλόγου κ. Μάριο Συμεωνίδη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα του Αναπηρικού κινήματος όπως η ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, το δικαίωμα των αναπήρων στην εργασία αλλά και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Παράλληλα, έγινε μνεία στη νομοθετική πρωτοβουλία για τα Α.με.Α. της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κ. Βέττα και ο κ. Αρβανίτης δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα προβλήματα τους στο Ελληνικό, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας κ. Τάσο Δημάκη, όπου συζητήθηκε το νέο ασφαλιστικό του νόμου Χατζηδάκη και οι αλλαγές που θα επέλθουν όχι μόνο στην επικουρική ασφάλιση αλλά και στην βασική σύνταξη.

Το Σάββατο, η κ. Βέττα, ο κ. Αρβανίτης, ο κ. Πετρόπουλος και ο κ. Πασσαλίδης συναντήθηκαν, αρχικά, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Λυσσαρίδη, ενώ στη συνέχεια, υπήρξαν συναντήσεις – παρόντος και του Δημοτικού Συμβούλου Κοζάνης και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Βασίλη Γκούμα- με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα και με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε. κ.Γιάννη Μητλιάγκα.

Στις συναντήσεις με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες τέθηκαν ζητήματα όπως η απολιγνιτοποίηση και η ενεργειακή μετάβαση, η παραγωγική αναδιάρθρωση της περιοχής, η εργασιακή προοπτική, η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ζητήματα ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, ενώ παράλληλα αναλύθηκαν οι προτεραιότητες και οι πρωτοβουλίες αμφότερων των μερών.

Με τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. συζητήθηκαν θέματα που αφορούν, ομοίως, την απολιγνιτοποίηση και την παραγωγική αναδιάρθρωση, τη φθίνουσα πορεία της ΔΕΗ και του εμπορίου γούνας, την ακρίβεια στα υλικά, τις μεταφορές και την ενέργεια, όπως και τις αρνητικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην εύρυθμη λειτουργία της εστίασης.

Στη συνέχεια παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής, ενώ το απόγευμα, η κ. Βέττα, ο κ. Αρβανίτης και ο κ. Πασσαλίδης ήταν οι βασικοί ομιλητές στην ανοιχτή συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, με θέμα την πολιτική επικαιρότητα και τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Σε όλες τις επαφές, βασικό θέμα ήταν η ανάδειξη των θεμάτων της περιοχής, η λήψη πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την λύση των προβλημάτων, καθώς και η παράθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αναβάθμιση της ΠΕ Κοζάνης και την υπέρβαση της πολυεπίπεδης κρίσης.

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.