Tα κόμματα έρχονται και παρέρχονται, η πατρίδα μένει – Της Βιολέττας Μπούσιου



Της Βιολέττας Μπούσιου:

«Tα κόμματα έρχονται και παρέρχονται, η πατρίδα μένει.» Αυτή η φράση του οικουμενικού, και αείμνηστου πλέον, Μίκη Θεοδωράκη, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη στην εκάστοτε κυβέρνηση, αφού προτάσσει διαχρονικά το συμφέρον της πατρίδας μας έναντι κάθε θεμιτής, αλλά πάντως πρόσκαιρης φιλοδοξίας, για την παραμονή του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος επί μακρότερο χρονικό διάστημα στην εξουσία.

Άλλωστε, η διαχείριση από την παρούσα κυβέρνηση των πρόσφατων κρίσεων (πυρκαγιές – πανδημία) ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό την παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, η οποία οφείλεται, εκτός των άλλων, και στην επίδραση που ασκεί σ’ αυτήν, άμεσα ή έμμεσα, ο κομματικός μηχανισμός και οι πελατειακές σχέσεις.

Διαχρονική φιλοδοξία επομένως της εκάστοτε κυβέρνησης, η οποία οφείλει να προτάσσει το μακροχρόνιο συμφέρον της πατρίδας μας έναντι του αποτελέσματος των εκλογών, αφού «αρχή άνδρα δείκνυσι», θα πρέπει να είναι η βελτίωση της δημόσιας διοίκησης με την ανάδειξη της αξιοκρατίας, παράλληλα -φυσικά- με την πιστή εφαρμογή του νόμου.

Και, βεβαίως, ενώ ο φόβος των πυρκαγιών εν όψει του φθινοπώρου απομακρύνεται, αντίθετα η πανδημία αναμένεται να εξελιχθεί ραγδαία, άμεσα, και επομένως η αντιμετώπισή της απαιτεί και έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας, δεδομένης μάλιστα και της αναγνωρισμένης, από τα κυβερνητικά στελέχη, υφιστάμενης ανεπάρκειας της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας στη χώρα μας.

Ως εκ τούτου, παρά τις καλές προθέσεις του Υπουργείου Υγείας, τις οποίες δεν αμφισβητώ, η αναστολή εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που άρχισε να εφαρμόζεται, σύμφωνα με τον νόμο, για τους μη εμβολιασμένους στις δομές υγείας, κρίνω ότι αντί να αποτελέσει μοχλό πίεσης στους ανεμβολίαστους του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα -όπως πιθανολογώ ότι επιδιώκει η παρούσα κυβέρνηση- εκ των πραγμάτων, θα αποτελέσει «μπούμεραγκ» στο ίδιο το σύστημα υγείας της χώρας μας, δεδομένου ότι- εξ ορισμού- οι νέοι συμβασιούχοι θα στερούνται και της εμπειρίας αλλά και της εξοικείωσης με το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προϋποθέσεις απαραίτητες για την άριστη συνεργασία με όλους τους συντελεστές στον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης, με αποτέλεσμα η νοσηλεία των ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας μας, για όλα τα περιστατικά, να αποβεί και δυσχερέστερη και αναποτελεσματική, εν όψει και των αναμενόμενων αυξημένων κρουσμάτων ασθενών με κορωνοϊό, που θα χρειαστούν άμεση νοσηλεία.

Άλλωστε, αποδεδειγμένα, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και γνωρίζουν και διαχρονικά παίρνουν όλα τα μέτρα προστασίας, λόγω της φύσης της εργασίας τους, για την μη μετάδοση των ιώσεων και των κάθε είδους νοσημάτων, πρωτίστως στους ίδιους και κατόπιν στους ασθενείς τους.

Κοντολογίς, εύχομαι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει, άμεσα, και να ρυθμίσει επί το βέλτιον, όλα τα υφιστάμενα προβλήματα στον κρίσιμο χώρο της δημόσιας υγείας, για το καλό όλων μας. Γιατί, «οι καιροί ου μενετοί.»

3 σχόλια στο άρθρο “Tα κόμματα έρχονται και παρέρχονται, η πατρίδα μένει – Της Βιολέττας Μπούσιου

  1. αναστολή εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ……..!!!!!

    1. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς τάσσεται υπέρ της καθολικότητας και όχι της υποχρεωτικότητας.

    2. ο αναπληρωτής καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ Ηλίας Κονδύλης και ο καθηγητής Υγιεινής του ΑΠΘ Αλέξης Μπένος, «η επιβολή της υποχρεωτικότητας και του εμβολιαστικού καταναγκασμού κινδυνεύει να βαθύνει ακόμη περισσότερο το ρήγμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και στους πολίτες, αυξάνοντας τον ανορθολογισμό και τα ποσοστά εμβολιαστικής άρνησης»

    3. Ψήφισμα 2361 του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο εμβολιασμός για τον Covid-19 ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός!

    1. Να τη χαίρεστε τη Νεοδημοκρατική Ελλάδα κ.κ. βουλευτές και μαζί σας να τη χαίρονται και οι “δημοκρατικοί” οπαδοί σας !!!

  2. η πατρίδα μένει, Μίκης Θεοδωράκης,
    Αυτός ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ

    κάποιοι δεν θέλουν να είναι Έλληνες, π.χ. σχολικοί σύμβουλοι, πριν λίγα χρόνια, έκαναν σεμινάρια με θέμα “γιατί πρέπει να καταργηθεί η 28η Οκτωβρίου και να μη εορτάζεται”. Δεν πρόκειται για ιδεοληψία αλλά για οργανωμένη συστηματικά δουλειά να εξαφανιστεί το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίοιυ επειδή ήταν παλλαϊκό ( ΜΕΤΑΞΑΣ , ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ).
    Υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, από τη «συνασπισμένη» Αριστερά ώς τον ακραίο Νεοφιλελευθερισμό: Υπέρ της «διόρθωσης» των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας ώστε να μην «προκαλούνται» οι Τούρκοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.