Ξεκινούν τα ανταποδοτικά έργα της ΔΕΗ σε Αιανή και Χρώμιο – Συνάντηση εργασίας του Δήμου Κοζάνης με εκπροσώπους της περιοχής



Συνάντηση εργασίας με κεντρικό θέμα τα ανταποδοτικά έργα της ΔΕΗ στις περιοχές της Αιανής και του Χρωμίου, είχε το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με εκπροσώπους της περιοχής.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιανής Αστέριος Βαβλιάρας, ο αναπληρωτής προέδρου Κοινότητας Αιανής Γιώργος Μαυροδήμος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φτάκας, ενώ τον κ. Μαλούτα συνόδευαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κοζάνης Νίκος Νικολάου, καθώς και ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημάρχου Δημήτρης Κακουλίδης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τους παριστάμενους αναφορικά με την έγκριση της ανταποδοτικής χρηματοδότησης έργων του Δήμου Κοζάνης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., λόγω της κατασκευής του ΥΗΕ Ιλαρίωνα, ύψους 290.000 ευρώ. Η εν λόγω χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για έργα στις Κοινότητες Αιανής και Χρωμίου.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στην επικείμενη έναρξη εκτέλεσης του έργου της περιβαλλοντικής αποκατάστασης ΥΗΕ Ιλαρίωνα από τη ΔΕΗ, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 2.408.078,37 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%), καθώς και στα έργα που πρόκειται να εκτελεσθούν στην Κοινότητα Αιανής, από τα αντισταθμιστικά τέλη του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Ιλαρίωνα, που αποδίδονται στο Δήμο Κοζάνης από το 2018.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της διεκδίκησης και λήψης ανταποδοτικών έργων σε όλο του εύρος του Δήμου Κοζάνης, και τόνισε ότι ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο της απολιγνιτοποίησης που διανύουμε, κάθε μικρό αντίβαρο αποτελεί θετική εξέλιξη.

Σημειώνεται, ότι στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την Κοινότητα Αιανής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.