Πρόστιμα άνω των 13.000 ευρώ για παράνομο εμπόριο έπειτα από ελέγχους σε Κοζάνη, Αττική και Θεσσαλονίκη



Σε επιβολή προστίμων και κατασχέσεις, για περιπτώσεις παράνομου εμπορίου, προέβη η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ την εβδομάδα που πέρασε ήταν η εξής:

– Κατά το χρονικό διάστημα από 26.07.2021 έως και 08.08.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 218 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

– Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Kοζάνη και Θεσσαλονίκη.
 

 
– Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.250 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 που αφορά σε Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

– Κατασχέθηκαν 1.356 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 1.201 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.