Δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Γούνας για απαλλαγής ΦΠΑ αγαθών που προορίζονται για εξαγωγή ή ενδοκοινοτική παράδοση


 

Δεκτό έγινε το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την ανάγκη απαλλαγής ΦΠΑ αγαθών, που προορίζονται για εξαγωγή ή ενδοκοινοτική παράδοση, στην οποία εντάσσονται και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις του γουνοποιητικού κλάδου.

Σε συνάντηση που είχε η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο μεταξύ διαφόρων ζητημάτων που συζήτησαν και αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα έθεσε και το εν λόγω θέμα.
 

 
Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα θεώρησης απαλλακτικού δελτίου λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική αξία των εξαγωγών και των ενδοκοινοτικών παραδόσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το εικοσιτετράμηνο, που ολοκληρώνεται την τελευταία ημέρα του μήνα και ο οποίος προηγείται της αίτησης που υποβάλλει ο υποκείμενος για την έγκριση της απαλλαγής.

Στόχος της Κυβέρνησής μας είναι να ενισχύσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, να στηρίξει τους εξαγωγικούς κλάδους με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας και ιδιαιτέρως της γούνας, και να επαναφέρει την επιχείρηση εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι.


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.