Δυτική Μακεδονία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιαστικά δάση και δασικές εκτάσεις λόγω κινδύνου επιπέδου 4 προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών



Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Αυγούστου έως τις 6:00 π.μ της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021 σε περιαστικά δάση και δασικές εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και τα περιαστικά άλση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).
 

 
Παράλληλα θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των δασικών εκτάσεων .

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει τις ημέρες ,που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, προβλέπει κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή και 5 ( κατάσταση συναγερμού).

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους γεωκτηνοτρόφοι και κάτοικοι των ορεινών περιοχών που κινούνται από και προς τον τόπο κατοικίας τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.