Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: «Αύριο, ποιος θα βάζει πλάτη για να μην καταρρεύσει το ηλεκτρικό σύστημα;»



Όπως και να έχουν τα πράγματα, είτε πρόκειται για παγετό είτε πρόκειται για καύσωνα, οι καταστάσεις αποδεικνύουν κάθε φορά ότι ΧΩΡΙΣ τη συμβολή και συνεισφορά του λιγνίτη το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μία απλή διαπίστωση αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα η οποία θα είναι πολύ διαφορετική αν συνεχιστεί το πλάνο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων καθότι αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά ΔΕΝ θα υπάρχουν οι μονάδες βάσης να «βάλουν πλάτη» και να απορροφήσουν τους κόκκινους κραδασμούς του συστήματος.

Ενός συστήματος που θα βρεθεί στο έλεος των εισαγόμενων καυσίμων και της συννεφιάς ή της ανομβρίας και θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει και κατάρρευση σημαίνει μπλάκ άουτ με πολλές δυσάρεστες και οικονομικά δυσβάσταχτες συνέπειες.
 

 
Πέραν τούτου, η συνέχιση του πλάνου της βίαιης απολιγνιτοποίησης είναι σαφές, όπως πολλές φορές έχουμε υπογραμμίσει, ότι θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης την οποία δεν έχουν την πολυτέλεια να στερηθούν οι πολίτες μιας περιοχής που αγγίζει απαγορευτικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης, για μία ακόμα φορά, επισημαίνει τους πολλαπλούς κινδύνους που ενέχει ο σχεδιασμός για απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων και ζητά να ληφθεί υπόψη της Κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ το αίτημα του ΕΚ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής κοινωνίας για παράταση λειτουργίας των κατάλληλων μονάδων βάσης και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.