Οι όψιμοι τιμητές – Του Βασίλη Μαρκόπουλου



Του Βασίλη Μαρκοπούλου:

Η νικη έχεις πολλους Πατέρες.Απ αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες και τους Ολυμπιονίκες , χρυσούς , αργυρους , χαλκινους , δεν εχει σημασία το μετάλλιο , δε μειώνει την παγκόσμια επιτυχία , οποίο κι αν ειναι!!!

Ομως όλοι αναφέρονται στα παιδια που ξεχωρίζουν και δόξαζουν τη σημαία.Αξιζουν τα μπράβο όλων μας , κι οχι μόνο , γιατι υπάρχει στρατιά νέων παιδιών που νυχθημερόν δίνουν τη ζωη τους για τον αθλητισμό σε συνθήκες αντίξοες , στηριγμένα στο πάθος τους , την προσήλωση στο στόχο, στην πίστη και την ελπίδα πως μια μερα μπορει να διαπρέψουν.

Παιδια ξεχασμένα απ όλους μας και προπάντων απο την Πολιτεία, που τα αφήνει να προπονούνται στα χωράφια , στις αλάνες και τις αποθήκες.

Ομως στις νίκες οι ξεχασιαρηδες πολιτικοι θυμούνται τα παιδια αυτα για να τα συγχαρούν και να υποσχεθουν για μια ακόμη φορά πως θα τα στηρίξουν απο αυριο και το αυριο θα ειναι όπως το χθες.

Αυτοι ήταν που λογω μνημονιων πετσοκοψαν τις επιχορηγήσεις στον αθλητισμό και τον πολιτισμό στο ονομα των λεγόμενων ισοδυναμων που τους ζητούσαν οι δανειστές.

Κουβέντα για μαζικό αθλητισμό , για το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην άθληση , καμία αναφορά για γήπεδα , γυμναστήρια , πισίνες , προπονητικα κεντρα. Η απούσα πολιτεία τιμμητης για μια στιγμη , να εμπορευτει για μια στγμη τη δημοσιότητα,, να κλεψει λιγη απο την ξενη δόξα των παιδιών που διέπρεψαν.
 

 
Δεν ειναι τυχαίο ότι οι κάθε Ολυμπιονικης δεν αναφέρεται στη μονίμως απούσα πολιτεία, αλλα στην οικογένεια του, τον προπονητή του , στους στενούς του ανθρωπους που βιώνουν μαζι του τη δύσκολη καθημερινοτητα του.

Κι εκείνο το χαλι με τους παράγοντες και τους παραγοντισκους που τρυπωνουν στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και μένουν εσαει μέχρι που κληρονομουν τις θέσεις στα παιδια τους.Δημιουργουν ισορροπίες και επιπλέουν για δεκαετίες ακόμη και με κυβερνητικές παρεμβάσεις που πολλοί απ αυτούς ειναι και κομματικά στελέχη.

Αλοιμονο στο νέο επίδοξο αθλητή που το μέλλον και η πορεία του εξαρτάται απο τις διαθέσεις , την εύνοια και τις ορέξεις του κάθε παράγοντα και παραγοντισκου.Αυτοι περνούν καλα ζώντας στις πλάτες των παιδιών που φιλοδοξούν να πρωταθλητισουν , ροκανιζοντας τις οποίες κρατικές επιχορηγήσεις.

Ο Αθλητισμός εχει ανάγκη απο εξυγίανση , ηθική και οικονομική στήριξη , πάταξη δραστική του παραγοντισμου και των νοσηρων φαινομένων , να σταματήσουν οι κομματικές παρεμβάσεις και να αφεθούν οι ομοσπονδίες να λειτουργήσουν ανεξάρτητες με τους δικούς τους ανθρωπους που ζουν απο μέσα τον αθλητισμό και τα προβλήματα του. Όλοι οι Ολυμπιονίκες να κηρυχθούν επίτιμοι διδάκτορες των Πανεπιστημίων και να διδάσκουν στους μαθητές και τους φοιτητές τον αθλητισμο , το ήθος και την άμιλλα που πρεπει να διακρίνει τον αθλητή και προπαντων το Ολυμπιακό πνεύμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.