Ο απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργου Βαβλιάρα για το Α΄Εξαμήνο 2021



Απολογισμοί

Τον Απολογισμό του Ά Εξαμήνου του 2021 παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας. Η παρουσίαση προβλήθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο των απολογισμών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορούσαν όλες τις Θεματικές και Χωρικές Αντιπεριφέρειες.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης τηρώντας πιστά τις δεσμεύσεις τους παρουσίασαν στους πολίτες της Περιφέρειάς μας τα πεπραγμένα για το Α΄ Εξάμηνο του 2021.

Ο Αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Βαβλιάρας, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της Αντιπεριφέρειας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε συνέχεια του ετήσιου απολογισμού που παρουσιάστηκε στην αρχή της χρονιάς.

Ο κ. Βαβλιάρας, παρουσίασε την πορεία των θεμάτων στους τομείς ευθύνης του, των ενεργειών και των δράσεων της Αντιπεριφέρειας .

Στον απολογισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προγράμματα της επιχειρηματικότητας που τρέχουν, στις παρεμβάσεις σε Υπουργεία που έγιναν ώστε να επιτευχθεί η στήριξη σε κλαδικά αιτήματα επιχειρηματιών καθώς και στην παρουσία επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε εκθέσεις.
 

 

 
Ως προς τις επενδύσεις ενόψει και της μεταλιγνιτικής περιόδου μίλησε για τη δημιουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επενδυτών, τη σημαντική δράση της ομάδας εξαγωγών και εξωστρέφειας αλλά και την επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής για τη δημιουργία μιας Πολυμετοχικής Επενδυτικής Εταιρίας όπου θα επενδυθεί κεφάλαιο τοπικών επιχειρηματιών στην περιοχή.

Στο τομέα του Τουρισμού ο κ. Βαβλιάρας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά υλοποιείται το Branding, ενώ αναδεικνύονται συντονισμένα και συστηματικά εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αναφορά έγινε επίσης στη σημαντική δουλειά που γίνεται σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα για την υλοποίηση δράσεων και έργων της Ο.Χ.Ε των λιμνών.

Παρακολουθήστε τον Απολογισμό του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργου Βαβλιάρα:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.