Καταφύγιο δροσιάς αναζητούν τα αδέσποτα της Κοζάνης στα κλιματιστικά των καταστημάτων – Δείτε φωτογραφίες



Σε αναζήτηση για ανάσα δροσιάς βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα της πόλης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται.

Αυτό που παρατηρήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες είναι η εικόνα των ζώων που αναζητούν είτε καταφύγιο δροσιάς στα κλιματιστικά των καταστημάτων, είτε νερό .

Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών δεν κάνουν μόνο τους ανθρώπους να αναζητούν δροσιά σε παραλιες και κλιματιστικά , αλλά όπως φαίνεται την ίδια ανάγκη έχουν και τα ζώα .

Τα αδέσποτα όπως παρατήρησαν οι πελάτες σε καταστήματα εστίασης και περαστικοί από κεντρικά σημεία της πόλης, είχαν μια αποπροσανατολισμένη συμπεριφορά λόγω της ζέστης , χωρίς όμως να είναι επιθετικά .

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα αδέσποτα έχουν κατακλύσει πεζοδρόμια, ακόμα και τις εισόδους των καταστημάτων στα σημεία όπου βρίσκουν ανάσα δροσιάς από τα κλιματιστικά.
 

 
Η εικόνα αυτή , δεν άφησε κανέναν αδιάφορο , αφού οι περισσότεροι προθυμοποιήθηκαν να τους προσφέρουν νερό, ενώ οι καταστηματάρχες, έδειξαν ανοχή και ανθρωπιά και δεν έδιωξαν τα αδέσποτα από τις εισόδους των καταστημάτων τους αφήνοντας τα ζώα να δροσιστούν από τα κλιματιστικά.

Όπως αναφέρουν τα Φιλοζωικά Σωματεία, αυτές τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα, αφήνουμε ένα κυπελάκι με νερό σε σημείο που δεν ενοχλεί τους περαστικούς. Αν οι άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο αυτές τις ζεστές ημέρες, θα πρέπει να σκεφτούμε, πόσο μπορεί να υποφέρει ένα ζώο.

 

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καταφύγιο δροσιάς αναζητούν τα αδέσποτα της Κοζάνης στα κλιματιστικά των καταστημάτων – Δείτε φωτογραφίες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.