Διερεύνηση επενδυτικής πρότασης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της αξιοποίησης αποβλήτων



Στις 26/04/2021 ημέρα Δευτέρα, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με Εκπροσώπους Εταιρειών Εφαρμογών Κυκλικής Οικονομίας Υψηλής Τεχνολογίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν να παρουσιαστεί στην Περιφερειακή Αρχή και σε εκπρόσωπο της ΔΙΑΔΥΜΑ η καινοτόμος και πατενταρισμένη τεχνολογία UHTH (υδρόλυση εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας) για τη μετατροπή αποβλήτων με βάση τον άνθρακα σε αέριο υψηλής περιεκτικότητας σε υδρογόνο, και κατ’ επέκταση υψηλής ενεργειακής κλάσης, το λεγόμενο Syngas.

Μάλιστα, από πλαστικά υψηλής πυκνότητας η περιεκτικότητα σε υδρογόνο του παραγόμενου αερίου φτάνει το 60% του όγκου.
 

 
Η τεχνολογία αυτή ήδη εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία και η Ελβετία, μέσω συστοιχίας μονάδων επεξεργασίας δυναμικότητας 5t/day ή 25t/day αποβλήτων.

Η τεχνολογία αυτή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας, είναι οικολογική, ενεργειακά αποδοτική, καθαρή και οικονομικά επωφελής.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καύση και δεσμεύεται το παραγόμενο CO2 το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρό ποσοστό στο τελικό προϊόν.

Συζητήθηκε η διερεύνηση ενός μίγματος αποβλήτων που δεν αξιοποιούνται σήμερα και δημιουργούν πρόβλημα στους χώρους που παράγονται και το περιβάλλον.

Τέλος, θα εξεταστεί η περίπτωση αν μια τέτοια επένδυση είναι βιώσιμη να γίνει μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας για παραγωγή ενέργειας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.