Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή σχετικά με την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη



ΕΡΩΤΗΣΗ

Του:

ΠΡΟΣ:

Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:    «Αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Βελβεντού, της Κοζάνης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, υπάρχει αντίδραση των ντόπιων πολιτών και τοπικών φορέων της περιοχής, στο να προχωρήσει η εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη από συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία, εδώ και κάποιους μήνες, έχει πάρει σχετική άδεια παραγωγού από την «ΡΑΕ». Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι, η συγκεκριμένη εγκατάσταση γεωγραφικά πρόκειται να απλωθεί στα όρια τριών Δήμων (Βελβεντού, Σερβίων και Κατερίνης), καθώς επίσης ότι, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβνεντού απορρίπτει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη. Θεωρούν οι κάτοικοι, πως μια τέτοια επένδυση θα αποτελέσει τροχοπέδη για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να αποτρέψετε την ως άνω εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, στα όρια των τριών Δήμων Βελβεντού, Σερβίων και Κατερίνης, ικανοποιώντας τη θέληση της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.