Επίσκεψη του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδη στον χώρο των εργατικών κατοικιών στο πάρκο “Μνήμες Λιγνίτη”



Το συγκρότημα των εργατικών κατοικιών “Πτολεμαΐδα V” επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδη, προκειμένου να διαπιστώσει τη σημερινή του κατάσταση, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την επίλυση του χρονίζοντος θέματος της μη παραλαβής και μη αξιοποίησής του. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ Βουλευτής δήλωσε:

“Με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πτολεμαΐδας, Ισαάκ Νικολαΐδη, βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε συνεργασία για το ζήτημα της αξιοποίησης των εργατικών κατοικιών στο πάρκο “Μνήμες Λιγνίτη”, που δεν έχουν εδώ και δεκαετίες παραληφθεί από τη ΔΕΗ και ρημάζουν εγκαταλελειμμένες, ενώ αποτελούν εστίες κινδύνου και παραβατικότητας.
 

 
Έχω ήδη απευθυνθεί στη ΔΕΗ, αναζητώντας τη δυνατότητα της παραχώρησής τους στην τοπική κοινωνία. Δυστυχώς, όμως, η πολυετής εκκρεμοδικία δυσχεραίνει την εξεύρεση μίας άμεσης και λειτουργικής λύσης.

Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω νέες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας, που απ’ ό,τι πληροφορούμαι επανεξετάζει το ζήτημα της αξιοποίησης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις εγκαταστάσεις που ανήκουν στον ΟΑΕΔ.

Υπάρχουν εξαιρετικές ιδέες, ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να μετατραπεί από πρόβλημα για την πόλη, σε πεδίο ανάπτυξης και δημιουργίας, αρκεί να υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση και αποφασιστικότητα.”

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.