Στοχευμένες μετεωρολογικές προγνώσεις μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κοζάνης


 

Η πρόγνωση του καιρού αποτελεί μια σημαντική πληροφορία για τις περισσότερες δράσεις αλλά και αρκετούς κλάδους της οικονομίας. Η στοχευμένη πρόγνωση σε τοπικό επίπεδο, που αφορά υποσύνολα περιοχών, έχει ιδιαίτερη αξία για κάθε υπαίθρια δραστηριότητα.

Επιπλέον, η πληροφόρηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα οδηγεί στην καλύτερη προετοιμασία τόσο του δημοτικού μηχανισμού όσο και των πολιτών, για την αντιμετώπιση των ακραίων καταστάσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Αντίστοιχα στον πρωτογενή τομέα, η έγκυρη και σαφής πληροφορία για βροχοπτώσεις – καταιγίδες αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, αλλά και στον γενικότερο εξορθολογισμό της διαδικασίας της αγροτικής παραγωγής.
 

 
Σε αυτή την κατεύθυνση, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται καθημερινά με τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού για κάθε Δημοτική Ενότητα, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κοζάνης https://cityofkozani.gov.gr/kairos

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα  έχουν τη δυνατότητα να προσπελάσουν δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά από το δίκτυο των αγρομετεωρολογικών σταθμών του Δήμου Κοζάνης, καθώς και άλλων φορέων.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής τακτικών και εκτάκτων δελτίων καιρού στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε χρήστη. 

Εγγραφείτε στο newsletter https://cityofkozani.gov.gr/kairos για να λαμβάνετε σε  καθημερινή βάση στο κινητό σας το δελτίο καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει. 


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.