Πώς αντιμετωπίζεται ανώδυνα η αιμορροϊδοπάθεια



Πρόκειται για ένα ζήτημα υγείας που ακόμη θεωρείται ταμπού από πολλούς ασθενείς και όχι μόνο. Ο λόγος για το πρόβλημα υγείας που δημιουργειται στις αιμορροΐδες, το οποίο παρά το γεγονός ότι επηρεάζει πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, εξακολουθεί να τους φέρνει σε αμηχανία καθώς ταλαιπωρούνται από αυτή την πάθηση.

Η αιμορροϊδοπάθεια -όπως καλείται η νόσος των αιμορροΐδων- ταλανίζει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ιδιαίτερα των χωρών της Δύσης. Δεν θα έπρεπε με άλλα λόγια να θεωρείται πάθηση ταμπού, λόγω του σημείου του σώματος στο οποίο εντοπίζεται. 

Όσο η πάθηση επιδεινώνεται χωρίς να εφαρμόζεται κατάλληλη θεραπεία, η κυριότερη επίπτωση που προκαλείται σημειώνεται στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Διότι, οι ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια πολλές φορές αναγκάζονται να διαμορφώνουν όλο το ημερήσιο πρόγραμμά τους με βάση την ανάγκη διαχείρισης του προβλήματος των αιμορροΐδων. Δηλαδή, μπορεί να υπάρχουν ημέρες που τα συμπτώματα μπορεί να καθηλώνουν τους ασθενείς στην απραξία. 

Πώς μπορεί όμως να λυθεί το πρόβλημα των αιμορροΐδων οριστικά και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα; Η απάντηση βρίσκεται στη σύγχρονη χειρουργική θεραπευτική προσέγγιση. 

Είναι σημαντικό οι ασθενείς να πληροφορούνται έγκαιρα και έγκυρα για τις καινοτόμες θεραπείες που εφαρμόζονται με απόλυτη ασφάλεια και αξιοπιστία εδώ και χρόνια στη χώρα μας, οι οποίες χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας είναι ελάχιστα επεμβατικές και δεν απαιτούν νοσηλεία. 

Τι χρειάζεται να ξέρετε για την ανώδυνη θεραπεία με τη χρήση υπερήχων

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για τις πάσχουσες αιμορροΐδες είναι ελάχιστα τραυματική καθώς διενεργείται με τη χρήση υπερήχων. Οι παλαιότεροι μπορεί να θυμούνται εφιαλτικές περιγραφές από τις επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις αντιμετώπισης των αιμορροΐδων, οι οποίες φυσικά ανήκουν στο παρελθόν. 

Η προηγμένη μέθοδος που εφαρμόζεται τώρα προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς τις δυνητικές επιπλοκές στις αιμορροΐδες των άλλων παλαιότερων μεθόδων.

Η χειρουργική θεραπεία εφαρμόζεται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Doppler, που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση και απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων. Η τεχνική είναι απόλυτα ακριβής, γι αυτό και εξαιρετικά ασφαλής. Η νέα χειρουργική προσέγγιση για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας δεν απαιτεί εκτομή των παθολογικών ιστών, παρέχει ταχεία ανάρρωση και ακόμη, προκαλεί ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

Ακόμη μια σημαντική παράμετρος της θεραπείας που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι η διατήρηση του περιπρωκτικού ιστού ο οποίος επιτρέπει τη φυσιολογική μετεγχειρητική λειτουργία του πρωκτού. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι ασθενείς, μετά από τη χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με ακράτεια -όπως συνέβαινε παλαιότερα σε ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική θεραπεία. 

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρειάζεται γενική νάρκωση για να γίνει η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος θεραπείας της αιμορροϊδοπάθειας και επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία μιας ημέρας για τον ασθενή. 

Μετά τη θεραπεία, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα σε λίγες ώρες και να ασχοληθεί με τις καθημερινές του δραστηριότητές του  μετά από μία ημέρα.

Σημειώνεται πως η νέα μέθοδος εφαρμόζεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια μετά από την έγκρισή της από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενώ, το κόστος της επέμβασης καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.