Άδωνις Γεωργιάδης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο»


 

Τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν. Ετοιμαζόμαστε για αύξηση τουρισμού τον Αύγουστο, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε» ξεκαθάρισε.

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο» επισήμανε.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη οπού δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τον υπουργό στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε ο υπουργός.

 

 

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά όπως της Κρήτη ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος είναι κράτος» και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει.

Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, είπε, δεν κάνει διαχωρισμούς.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κάποιων επαγγελματικών ομάδων ο κ Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτο που έγινε σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλεία του.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Πηγή: skai.gr


10 σχόλια στο άρθρο “Άδωνις Γεωργιάδης: «Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο»

  1. Στην Μύκονο σε 3 μέρες την άνοιξε γιατί είναι ο Μαρινάκης και Κόκκαλης μετοχει …….. Αλλά και εγώ θα χαιρομουν αν έβλεπα τον Γεωργιάδη ανεργω μόνο για βιβλία σε πάγκο λαϊκής είναι αλλά ντομάτας θα τον πάρουν

  2. μία ύποπτη σπέκουλα από την πλευρά αρκετών κυβερνήσεων -μεταξύ αυτών και της δικής μας- οι οποίες περιέργως, ενώ βλέπουν ότι χάνουν το παιχνίδι με την αυταρχική συμπεριφορά τους, αφού διά της πειθούς δεν κατάφεραν να εμβολιάσουν την πλειοψηφία των πολιτών, συνεχίζουν το ίδιο βιολί αποσκοπώντας άραγε σε τι; Έχουν πάρει τη διαβεβαίωση από κάπου ότι δεν κινδυνεύουν από τους εξαγριωμένους πολίτες να καταστούν έκπτωτοι των αξιωμάτων τους;

    * Σημειωτέον ότι δεν είμαι εναντίον των εμβολίων, έχω εμβολιαστεί ο ίδιος, όπως και τα παιδιά μου με όλα τα προηγούμενα εμβόλια εκτός από εκείνο της γρίπης, και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τα σημερινά εμβόλια της πειραματικής περιόδου, των οποίων τις όποιες επιπτώσεις δεν γνωρίζουν ούτε οι κατασκευαστές τους. Είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμά μου .

    23 Ιουλίου 2021, Zougla.gr

  3. Να μας βάλουν φυλακή επειδή είμαστε υγιείς, λογικοί πολίτες και δεν θέλουμε να κάνουμε ένα πειραματικό εμβόλιο που διαρκεί 6 μήνες. Ξαφνικά μας στιγματισαν και θέλουν να μας απομονωσουν από την κοινωνία.

  4. Αν το λιανεμπόριο δεχτεί τις αηδίες του αδονη να διχάζει κ να ξεχωρίζει τους πελάτες!Τα μαγαζιά τους θα τα κλεισουν κ αυτοί κ η εστίαση μαζί!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.