Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά με την ταινία «Αντίο φίλε»



Με την γαλλική περιπέτεια, «Αντίο φίλε» (Adieu l’ ami, 1968) συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 οι θερινές προβολές του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. Είναι μια γαλλο-ιταλική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Ζαν Ερμάν που έκανε σταρ τον Τσαρλς Μπρόνσον (ο οποίος ως τότε, στο Χόλυγουντ, έπαιζε σε συνοδευτικούς ρόλους) στη μεγάλη του συνάντηση με τον Αλέν Ντελόν. Συμπρωταγωνιστούν οι Ολγα Ζορζ Πικό, Μπριζίτ Φοσέ, Μπερνάρ Φρεσόν. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη.

Μετά τον Πόλεμο της Αλγερίας, δύο λεγεωνάριοι φτάνουν στη Μασσαλία για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή τους. Ο Ντίνο Μπαράν, γιατρός της Λεγεώνας των Ξένων, θα πεισθεί να βοηθήσει μια μυστηριώδη γυναίκα, την Ιζαμπέλ, για να τοποθετήσει κάποια κλεμμένα ομόλογα μέσα στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας όπου εργάζεται. Θα προσληφθεί στην εταιρεία ως γιατρός, με βοηθό μία νεαρή που την αποκαλούν «Βατερλό». Τα Χριστούγεννα επιδιώκει να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο, αλλά βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλο λεγεωνάριο, Φραντς Προπ. Κλειδωμένοι στο υπόγειο ανοίγουν τελικά το χρηματοκιβώτιο, αλλά ανακαλύπτουν ότι τους έχουν εξαπατήσει και τους έχουν στήσει ενέδρα.

Γοητευτικά παλιομοδίτικο σήμερα, αλλά με την γοητεία του να παραμένει σχεδόν άθικτη, δεν είναι δύσκολο να δεις γιατί το «Αντίο Φίλε» υπήρξε μεγάλη επιτυχία κατά την έξοδό του στις αίθουσες το 1968. Με ένα σενάριο τόσο γεμάτο ανατροπές όσο χρειάζεται για να κρατά το ενδιαφέρον ως το τέλος, με δυο πρωταγωνιστές που από την αρχή ως το τέλος φλερτάρουν με την τυπολογία του ακαταμάχητου αντιήρωα, με δόσεις αγωνίας, δράσης, κλασικές γροθιές και high tech τεχνολογία, συνδυάζει μια σειρά από στοιχεία σε ένα χορταστικό μείγμα.

Ο Τσαρλς Μπρόνσον ήταν επιλογή του Αλέν Ντελόν, ο οποίος θαύμαζε την ως τότε δουλειά του και έψαχνε έναν Αμερικανό συμπρωταγωνιστή. Έτσι έβαλε τον παραγωγό της ταινίας να τον προσεγγίσει. Ο Μπρόνσον δέχθηκε και η καριέρα του «απογειώθηκε».

Για άλλη μια χρονιά, καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στις 9:30 μ.μ. στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Ώρα έναρξης προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο.

Η έναρξη προσέλευσης στο χώρο, για αποφυγή συνωστισμού, είναι στις 8:30 μ.μ. ενώ καθόμαστε μόνο εκεί που υπάρχει μαξιλάρι το οποίο και δεν μετακινούμε.

Η ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 9:30 μ.μ. χωρίς διάλειμμα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.