Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκε η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller


 

Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκε η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller, σήμερα το απόγευμα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης και η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ και δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης Αναστασία Πράπα.

Την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, απασχόλησαν κυρίως ζητήματα που είχαν να κάνουν με θέματα αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής μας μέσω προσέλκυσης επενδύσεων.

 

 

Να θυμίσουμε ότι η Αυστρία και κυρίως η Βιέννη την εποχή της Τουρκοκρατίας υπήρξε προορισμός αρκετών Ελλήνων καταγόμενων από την Βλάστη Εορδαίας, οι οποίοι μεγαλούργησαν στους τομείς της πολιτικής, των τεχνών, της διπλωματίας και του εμπορίου, όντας ευεργέτες του Αυστριακού κράτους.

Την κυρία Poppeler συνόδευαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Βλατσιωτών Λάρισας, αφού η ίδια έπειτα από τη συνάντηση της με τον Δήμαρχο Εορδαίας μετέβη στην ιστορική Κοινότητα όπου και θα διανυκτερεύσει ως φιλοξενούμενη του συλλόγου, τιμώντας τον τόπο καταγωγής των ευεργετών Ελλάδας και Αυστρίας Κωνσταντίνου Βέλλιου, Στέργιου και Νικόλαου Δούμπα.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Δημάρχου και της Πρέσβεως.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.