Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο θεατρικές παραστάσεις υπό τον γενικό τίτλο «Θέατρο In Situ» στον Αρχαιολογικό Χώρο Αιανής



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο θεατρικές παραστάσεις υπό τον γενικό τίτλο «Θέατρο In Situ» τη Δευτέρα και Τρίτη 12-13 Ιουλίου 2021, μετά από σύντομη αναβολή τους λόγω καιρού. Οι παραστάσεις δόθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο Αιανής, στο λόφο της Μεγάλης Ράχης, όπου εντοπίζεται η πόλη της αρχαίας Αιανής και συγκεκριμένα στον τομέα «Μεγάλοι Δόμοι ΙΙ» και «Σπίτι με τα πιθάρια».

Το τρίπτυχο των εκδηλώσεων συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, το Studio Tessera και οι σκηνοθέτες Στέλιος Βραχνής και Εύη Σαρμή, με αφορμή το έργο του διεθνούς κύρους Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη. Οι παραστάσεις αφορούσαν στα έργα του «Πεθαίνω σαν Χώρα» και «Μνήμη», ενώ η προλογική εκδήλωση «Πρόσβαση»,  με τη συνεργασία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης, είχε διεξαχθεί στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής στις 30 Ιουνίου.

 

 

Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις δύο παραστάσεις δημοσιεύουμε με το παρόν δελτίο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σύντομα video στο site του μουσείου Αιανής ( www.mouseioaianis.gr ), στους παρακάτω συνδέσμους:

  Οι σύνδεσμοι των video  των 2 παραστάσεων είναι οι παρακάτω:

Θέατρο In Situ – ‘Μνήμη’

1) https://youtu.be/49xZujdUKnk

2) https://youtu.be/ZtIDnKSGGvQ

3) https://youtu.be/eKvn5mzSAos

4) https://youtu.be/7IJTk44ni4Q

5) https://youtu.be/K9-iwDcgM68

6) https://youtu.be/msx2u4Rec3c

 

Θέατρο In Situ – ‘Πεθαίνω σαν Χώρα’

1) https://youtu.be/Mu9Pd_qHuD0

2) https://youtu.be/eD_OryCQfck

3) https://youtu.be/b1KDIaDke5k

4) https://youtu.be/ujOVzAPQQCc

5) https://youtu.be/uEcCzGTZWug

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.