Αίτημα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για συζήτηση του θέματος της Τηλεθέρμανσης ως κατεπείγον στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο



Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ στις 15-07-2021 σχετικά με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την Τηλεθέρμανση Κοζάνης στο πλαίσιο της από 01-07-2021 διαβούλευσης του ΑΔΜΗΕ https://www.admie.gr/en/node/124648 από τη νέα μελέτη Επάρκειας Ηλεκτρικής ισχύος περιόδου 2022-2031 βάσει των οποίων οι λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που εξυπηρετούν την Τηλεθέρμανση Κοζάνης θα σταματήσουν να λειτουργούν νωρίτερα από τις ημερομηνίες που προβλέπονται στο εγκεκριμένο ΕΣΕΚ και πιο συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το σύνολο των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα τεθεί σε εφεδρεία στις 31/08/2021.
 

 
Όπως γίνεται αντιληπτό μία τέτοια ενέργεια εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ θα προκαλέσει ανεπάρκεια θερμικής ενέργειας και αδυναμία της ΔΕΥΑΚ να παρέχει τηλεθέρμανση από τον Οκτώβριο του 2021 γεγονός καταστροφικό τόσο για τους συνδεδεμένους χρήστες όσο και για την ΔΕΥΑΚ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι μας ανακοινώθηκε διακοπή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τις αρχές Αυγούστου, όπως συνηθίζετε, παρακαλούμε για την άμεση συζήτηση του θέματος ως κατεπείγον στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τιμή
Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»
Χάρης Κουζιάκης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.