Έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» 42αρια – Η πρόγνωση του καιρού



Καιρός: Λίγες ημέρες μετά το μεγάλο κύμα καύσωνα στις αρχές Ιουλίου, ο υδράργυρος παίρνει και πάλι την ανιούσα – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Τάσος Αρνιακός – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» 42αρια

Απότομη θα είναι άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, με καύσωνα – «εξπρές» να αναμένεται από την Τετάρτη να πλήξει τη χώρα. Ύστερα από τους δυνατούς ανέμους των προηγούμενων ημερών, ο υδράργυρος θα δείξει 40άρια μέσα στις επόμενες ημέρες και σε αρκετές περιοχές ίσως… σκαρφαλώσει και στους 42.

H άνοδος θα αρχίσει από τα δυτικά την Τρίτη.

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr δίνοντας την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, την Τρίτη (13/7) ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 – 39 βαθμούς ενώ τα μποφόρ στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6.

Σύμφωνα με τον ίδιο την Τετάρτη και την Πέμπτη (14 και 15 Ιουλίου) η θερμοκρασία θα ανέβει στους 40 – 42 βαθμούς Κελσίου. “Σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Λαμία και η Νότια Πελοπόννησος ο υδράργυρος θα ανέβει στα υψηλότερα επίπεδά του”, ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο κ. Αρνιακός.

Και πρόσθεσε: “στα νησιά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 36-38 βαθμούς με την υψηλότερη να καταγράφεται στην Μεσαρά της Κρήτης. Από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και θα έχουμε ένα πιο δροσερό σαββατοκύριακο”

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Δευτέρα 12 Ιουλίου

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου τους 32 με 33 και στις Κυκλάδες τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.