Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου ορειβασία στον Εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα



Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τον πυρήνα του δρυμού, όπου θα φτάσουμε περνώντας από το Περιβόλι Γρεβενών και την τοποθεσία Σταυρός – Σαλατούρα (σαλατούρα = διάσελο, ράχη στα βλάχικα).

Οδικώς θα κινηθούμε στον πυρήνα του Δρυμού και στο πυκνό δάσος. Ακολουθώντας το μονοπάτι που πάει παράλληλα με το Αρκουδόρεμα, θα θαυμάσουμε τις ατελείωτες συστοιχίες της πανύψηλης μαύρης πεύκης που δεσπόζει στον χώρο και θα συναντήσουμε τις υπέροχες φυσικές πισίνες του. Το μονοπάτι αυτό είναι κομμάτι του Ε6, είναι καλοσημαδεμένο και ανεβοκατεβαίνει τις πλαγιές εκατέρωθεν του ρέματος.

Μια ομάδα θα διανυκτερεύσει με σκηνές το βράδυ του Σαββάτου (εκκίνηση το μεσημέρι από Κοζάνη) τηρώντας τους βασικούς κανόνες κατασκήνωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η δεύτερη ομάδα θα προσεγγίσει την πρώτη το πρωί της Κυριακής ώστε να γίνει κοινή πορεία προς την κορυφή Φλέγγα (2159μ), απ’ όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την υπέροχη θέα των πηγών του Αώου. Από εκεί θα συνεχίσουμε προς τις λίμνες Φλέγγες (1919μ και 1946μ) και θα κατηφορίσουμε προς το Αρκουδόρεμα συναντώντας το δάσος από κεραυνοβολημένα ρόμπολα. Ώρες πορείας περίπου 5:30.

Αναχώρηση το Σάββατο το μεσημέρι για την πρώτη ομάδα και την Κυριακή στις 07:00 για την δεύτερη από το parking του Σκλαβενίτη κάτω από το γήπεδο. Η μετακίνηση θα γίνει με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα σεβόμενοι οπωσδήποτε κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας λόγω covid.

Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6945101984 (Μπ. Κελεσίδης).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.