Αριστερή Συμπόρευση: «Λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι γκλοπ κι ασπίδες για την αστυνομία»



Σύμφωνα με έγκυρο δημοσίευμα ιστοσελίδας της Κοζάνης « Η ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε στην αγορά πλαστικών ασπίδων, διηθητικών κάνιστρων και προστατευτικών θωράκων, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών των Διμοιριών Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.» 

Αυτό έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης δωρεάς από την Π.Ε Γρεβενών. Συγκεκριμένα πριν δυο μήνες περίπου ο Αντιπερειφερειάρχης Γρεβενών κ. Γιάτσιος Ιωάννης έφερε στο Π.Σ θέμα για έγκριση δαπάνης που αφορούσε αγορά «μέσων προστασίας» της αστυνομικής διεύθυνσης Γρεβενών. Το θέμα πέρασε σχεδόν ομόφωνα αφού το καταψηφίσαμε μόνο εμείς και η «Λαϊκή Συσπείρωση» που ψήφισε λευκό.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν από τους ίδιους τους πολίτες της Περιοχής είναι:

  1. Για ποιο λόγο η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχύει την αστυνομία και ειδικότερα τις δυνάμεις καταστολής όταν αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.  Ή, μήπως, το Υπουργείο προσπαθεί έτσι να κρύψει το πόσο στοιχίζει στους πολίτες η πειθάρχησή τους με τη βία;
  2. Αν όντως η Τοπική αυτοδιοίκηση έχει παραπανίσια λεφτά γιατί δεν τα βάζει στο χώρο της υγείας, της Παιδείας και του Αθλητισμού ενισχύοντας και τους αρμόδιους τοπικούς συλλόγους;
  3. Αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία της ΠΕΔ και της Περιφερειακής Αρχής ότι μ αυτές τις ενέργειες ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής με «όπλα» που το πιο πιθανό είναι ότι θα τα χρησιμοποιήσουν και ενάντια στους κατοίκους που αγωνίζονται για την προστασίας της δουλειάς τους και του Περιβάλλοντος της Περιοχής μας που καταστρέφεται από αδίστακτους κερδοσκόπους; Το παράδειγμα του Νυμφαίου όπου προπηλακίστηκαν πολλοί κάτοικοι και μαζί τους ο ιερέας του Χωριού, είναι πολύ πρόσφατο.  

Καταγγέλλουμε στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας τις συγκεκριμένες ενέργειες της ΠΕΔ και των συμβούλων που τη στήριξαν, της Περιφερειακής Αρχής, του Αντιπερειφερειάρχη Γρεβενών και των Παρατάξεων που τις ψήφισαν. 

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.