Η μετάλλαξη Δέλτα τρομάζει: Έξαρση κρουσμάτων, σήμερα οι αποφάσεις για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους



Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και φαινόμενα συνωστισμού προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει να βρίσκεται προ των πυλών.

Με τα νέα περιστατικά κορωνοϊού να φλερτάρουν με τις 2.000 το τελευταίο διήμερο και μετά την πρώτη προειδοποίηση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον τρόπο που θα πορευτεί το προσεχές διάστημα προκειμένου αναχαιτίσει τη διαφαινόμενη έκρηξη κρουσμάτων.

Η επιτροπή ειδικών για τον κορωνοϊό συνεδρίαζε από το μεσημέρι της Τετάρτης, με τις πληροφορίες να θέλουν τη σύσταση ανοίγματος των εσωτερικών χώρων μόνο για εμβολιασμένους και ίσως και την επαναφορά της υποχρεωτικότητας μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στη ζωντανή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης.

Η μετάλλαξη Δέλτα προελαύνει σε όλο τον κόσμο

Την ίδια ώρα, η μετάλλαξη Δέλτα προελαύνει σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών πως ως τα τέλη του καλοκαιριού θα αποτελεί την κυρίαρχη παραλλαγή. Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε πως αποτελεί κυρίαρχη παραλλαγή του κορωνοϊού και στις ΗΠΑ.

Στη χώρα μας, πέραν της μετάλλαξης Δέλτα, ανησυχία προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού σε beach bar των νοτίων προαστίων. Τα δεδομένα από την επιδημιολογική εικόνα στον Νότιο Τομέα Αθηνών χθες και σήμερα οδήγησαν τους πολίτες να στηθούν μαζικά στις ουρές προκειμένου να κάνουν ένα rapid test.

Αγώνας δρόμου να πειστούν οι ανεμβολίαστοι

Σε αυτό το περιβάλλον, κυβέρνηση και επιστήμονες πασχίζουν να πείσουν τον σκληρό πυρήνα των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι να κλείσουν το ραντεβού τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του τείχους ανοσίας στη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πάντως, δείχνει πως μεταξύ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί παρατηρείται έντονη απροθυμία να βρεθούν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μεταξύ των ανεμβολίαστων, 36% απαντούν κατηγορηματικά πως δεν θα εμβολιαστούν, ενώ ένα 21% δηλώνει «μάλλον όχι» στο ενδεχόμενο να κλείσει ένα ραντεβού.

Πηγή: iefimerida.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η μετάλλαξη Δέλτα τρομάζει: Έξαρση κρουσμάτων, σήμερα οι αποφάσεις για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

  1. Μάλιστα, η μετάλλαξη Δ με υποπολλαπλάσιο ποσοστό θνησιμότητας από τον αρχικό ιό (που είχε ήδη ελάχιστο ποσοστό θνησιμότητας) έχει τρομοκρατήσει τις κυβερνήσεις παγκοσμίως. Γιατί οι κυβερνήσεις μας αγαπούν και θέλουν να μας προστατέψουν… Χαχαχαχαχαχα…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.