«Όλα στη φόρα»: Αφιερωματικός τόμος για το έργο του Βασίλη Π. Καραγιάννη



Με πρωτοβουλία του ποιητή Κώστα Θ. Ριζάκη, συγκεντρώθηκαν κριτικά, αναφορικά και φιλολογικά κείμενα για το έργο του Βασίλη Π. Καραγιάννη, όχι μόνο γιατί είναι εκδότης τού –από το 1984 ανελλιπώς εκδιδομένου– περιοδικού «Παρέμβαση» αλλά και γιατί ως συγγραφέας και ως αρθρογράφος έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τη γλώσσα.

Ο λόγος του εκτός από σαρκαστικός, ειρωνικός και σατιρικός, είναι γεμάτος με λεξιπλασίες, “λεξαλλοιώσεις” ή “λεξαναπλάσεις”, με παρεμβολές, συγκοπές ή αλλαγές γραμμάτων, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο αδυνατισμένα, φθαρμένα ή παραμερισμένα νοήματα, ταυτόχρονα με τους υπόγειους συνειρμούς που συντελούνται παρασκηνιακά στο γλωσσικό υπόβαθρο του αναγνώστη.

Ο παρών αφιερωματικός τόμος, του οποίου τον συντονισμό ανέλαβε ο ποιητής Γιώργος Ρούσκας και την επιμέλεια συν το επιμύθιο ο ποιητής Κώστας Θ. Ριζάκης, περιέχει για «τα έργα και τις ημέρες» του Β.Π. Καραγιάννη κείμενα που υπογράφουν οι: Ανδρομάχη Βασιλειάδου, Μάκης Καραγιάννης, Χριστίνα Καραντώνη, Ηλίας Κεφάλας, Γεωργία Κολοβελώνη, Άννα Κουστινούδη, Μπίλη Μητσικάκος, Φανή Γ. Μπαλαμώτη, Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος, Πάνος Σταθόγιαννης, Γιώργος Τσιουκάνης, ο ίδιος ο Β. Π. Καραγιάννης, ο συντονιστής και οι αείμνηστοι Δημήτρης Μεντεσίδης και Δημήτρης Λιακάκος. Το έργο του εξωφύλλου είναι της Χριστίνας Καραντώνη.

Στην Κοζάνη το βιβλίο υπάρχει στο Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.