Τι νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς για τους ανεμβολίαστους και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

 

Ο Ιούλιος έφτασε και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ, όπως και τα νέα μέτρα για τους πολίτες που ακόμα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις μετακινήσεις με πλοίο, μιας και βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού. 

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

Για τους ενήλικες:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test

Ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και: 

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.

β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Επίσης, για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται από την Κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Από το newsit.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Τι νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς για τους ανεμβολίαστους και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

  1. Η τώρα η ποτέ. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της ανθρωπότητας. Μας διαχωρίζουν σε μολυσμένους και μη και αυτό γιατί ένας υγιής δεν θέλει να κάνει το πειραματικό εμβόλιο τους . Είμαστε όλοι γονείς.Πρεπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία τών παιδιών μας
    Παιδιών που τρέμω να μη μεγαλώσουν σ έναν κόσμο που θα τους ζητάει ψηφιακά πιστοποιητικά υποταγής για να φάνε, να διασκεδάσουν ή να μετακινηθούν.
    Αλήθεια τι δεν καταλαβαίνετε? Μας προετοίμαζαν χρόνια τώρα . Είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος . Ενωμένοι έχουμε δύναμη αν μας διαχωρίσουν τελειώσαμε .

  2. Προκλητική η φασίζουσα κυβέρνηση.
    Οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν έχουν άποψη ;;!!
    Οι Νεο “δημοκράτες” βουλευτές !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.