Οι δράσεις του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στον καιρό… της πανδημίας



Η έλευση του κορονοϊού με τα νέα δεδομένα και τον εγκλεισμό που ακολούθησε, δεν αποθάρρυναν τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας να παραμείνουν δημιουργικοί, εφευρετικοί και αισιόδοξοι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

Μια σειρά από πρωτότυπες και ευφάνταστες δράσεις ολοκληρώθηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε.

Ι. Το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του σχολείου μας με τίτλο “ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ” κυκλοφόρησε στο schoolpress του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου στη διεύθυνση: 

https://schoolpress.sch.gr/mousikosiatistas/archives/series/1ο-τεύχος 

Στο τεύχος αυτό δημοσιεύονται άρθρα που έγραψαν μαθητές του σχολείου μας πάνω σε ποικίλα θέματα στο πλαίσιο δημιουργικών δραστηριοτήτων. 

ΙΙ. Χριστουγεννιάτικες Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Διαδικτυακή γιορτή με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του τμήματος της Γαλλικής Γλώσσας υπό της καθοδήγηση της κ. Τρίκου Γιούλας με τραγούδια ευχές και έθιμα στα γαλλικά.

Διαδικτυακή παρουσίαση της τάξης μπουζουκιού του κ Παπαμηνά Θεμιστοκλή με εκτέλεση του κομματιού «Μπουζούκι αγάπη μου..»

Διαδικτυακή παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών από τις μαθήτριες της Β΄Λυκείου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Αγγέλη Δήμητρας.

Διαδικτυακή σύνδεση με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας από τους μαθητές της Α’ Λυκείου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Παπά Τατιανής. 

ΙΙΙ. Γαλλοφωνία 

Συμμετοχή των μαθητών της Γαλλικής Γλώσσας υπό την καθοδήγηση της κ. Τρίκου Γιούλας στη διαδικτυακή δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας Νομού Κοζάνης με τίτλο “Passons un message positif” προς τιμήν της Διεθνούς ημέρας γαλλοφωνία από 16-22/3 2021. 

  1. Παραγωγή μουσικής και βίντεο
  2. Αφιέρωμα στα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα. Συνεργάστηκαν οι καθηγητές κ. Ευθυίου Γεωργίας, κ. Τζώνου Ελισάβετ, κ. Παπά Τατιάνα, Σκηπητάρη Γεωργίος, Παπαμηνάς Θεμιστοκλής και Βαρελάς Νικόλος. Το βίντεο είναι αναρτημένο στο κανάλι του σχολείου στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=qfA9o9u4zsg. Απαγγέλουν οι μαθητές της Α’ Λυκείου Ώττας Κωνσταντίνος και Τάνια Ανδρέου. Παίζουν μουσική οι μαθητές: Σακαρίδης Κωνσταντίνος, Βλάχος Δημήτρης, Σακαρίδης Ιωάννης. 
  3. Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Πόντου οι μαθητές της τάξης της Ποντιακής Λύρας του σχολείου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Σίσιου Έλενας προετοίμασαν και παρουσίασαν ένα αφιέρωμα με τίτλο «Ν΄ αγαπάς και να θυμάσαι….» με αλληλουχία κειμένων, ποιημάτων και τραγουδιών για την τραγική επέτειο. Το αφιέρωμα μαγνητοσκοπήθηκε με αποκλειστική δαπάνη του ευεργέτη του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνου Παπανικολάου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. 
  4. Οι μαθητές της τάξης Μπουζουκιού του κ. Παπαμηνά Θεμιστοκλή ερμήνευσαν το «Ζεϊμπέκικο της Τζένης» και το παρουσίασαν μαγνητοσκοπημένο στο Youtube https://www.youtube.com/watch?v=5GgN9K_liuE.
  5. Οι μαθητές της τάξης των παραδοσιακών κρουστών του κ. Βαρελά Νικολάου παρουσίασαν μια σειρά από ρυθμούς αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα. Η δράση μαγνητοσκοπήθηκε και προβάλλεται στο Youtube https://youtu.be/J9Xym4XnQto
  6. Διδακτικές επισκέψεις

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το σχολείο μας διοργάνωσε επισκέψεις στην Παλαιοντολογική και Βοτανική Σιάτιστας, στο Αρχοντικό Πούλκως και στην Αγ. Παρασκευή για κάθε τμήμα του σχολείου ξεχωριστά, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διοργανώθηκαν διαδικτυακές δράσεις με τα ΚΠΕ Καστοριάς και Βελβεντού για τις τάξεις Α, Β και Γ Γυμνασίου και αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τη βιοποικιλότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Άλλη μια σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ενδιαφέρουσες δράσεις έφτασε στο τέλος της. Ο Διευθυντής και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας εύχονται σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους ένα χαρούμενο και ξεκούραστο καλοκαίρι γεμάτο υγεία! Στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εύχονται υγεία και επιτυχία! 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΗ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.