Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Διαπίστευση Erasmus+ ΚΑ1 2021-2027» από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας



Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Διαπίστευση Erasmus+ ΚΑ1 2021-2027». Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και από συνεργαζόμενους φορείς εκπαίδευσης. Το θέμα της ενημέρωσης παρουσίασε η υπεύθυνη προώθησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, κα Ευαγγελία Τριανταφύλλου. 

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αρχικά παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων γενικά και καθώς και οι ειδικοί στόχοι ανά τομέα δράσης (σχολική εκπαίδευση, επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, εκπαίδευσης ενηλίκων). Στη συνέχεια, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη Διαπίστευση, τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλογής και χορήγησης καθώς και  την αξιολόγησή τους. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες. Μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης υποβολής των αιτήσεων για απονομή διαπίστευσης από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με το ίδιο θέμα.

Η διαπίστευση Erasmus αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), σχολικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ενηλίκων που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία. Η απονομή της διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι ο αιτών έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του οργανισμού του.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας 

Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας      

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.