Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για την εξαίρεση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τις νέες τιμές αναφοράς για τα φωτοβολταϊκά έργα



«Προσχηματική Απάντηση του Υπ. Περ. & Ενέργειας Κ. Σκρέκα στην Αναφορά Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την εξαίρεση της Π.Δ.Μ. από τις νέες τιμές αναφοράς για τα φωτοβολταϊκά έργα»
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Π. Πέρκα, Κ. Βέττα & Ο. Τελιγιορίδου είχαν καταθέσει ως αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκα, την από 22.01.2021 επιστολή του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Έχοντας λάβει υπόψη τις σοβαρές συνέπειες της εμπροσθοβαρούς και βίαιης απολιγνιτοποίησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τις επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ, ζητούσαν την εξαίρεση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τις νέες τιμές αναφοράς για τα φωτοβολταϊκά έργα που έχουν κατοχυρώσει τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών, και θα ισχύουν για τα έργα που θα ηλεκτριστούν (ή θα υποβάλλουν δήλωση ετοιμότητας) μετά την 1η Ιανουαρίου του 2022. Ζητούν δηλαδή, οι σημερινές τιμές αναφοράς που ισχύουν μέχρι και την 31/12/2021 να παραταθούν κατά ένα (1) έτος αντίστοιχα για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που θα αναπτυχθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς:
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11558413.pdf

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Σκρέκας απάντησε στην εν λόγω αναφορά αναφέροντας προσχηματικά την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις τιμές αναφοράς και μάλιστα, σημείωσε πως αυτές τροποποιούνται με απόφαση του ιδίου σύμφωνα με τα στοιχεία κόστους και αποδόσεων των έργων, καθώς και τις συνθήκες τραπεζικού δανεισμού της χώρας.

Με άλλα λόγια ο Υπουργός δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στο αίτημα εξαίρεσης της Περιφέρειάς μας από τις νέες τιμές αναφοράς για φ/β έργα που έχουν κατοχυρώσει τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών, και θα ισχύουν για τα έργα που θα ηλεκτριστούν (ή θα υποβάλλουν δήλωση ετοιμότητας) μετά την 1η Ιανουαρίου του 2022. Δεν δόθηκε καμία διαβεβαίωση ότι οι σημερινές τιμές αναφοράς που ισχύουν μέχρι και την 31/12/2021 θα παραταθούν κατά ένα (1) έτος αντίστοιχα για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που θα αναπτυχθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της απάντησης:
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11673684.pdf

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα
Καλλιόπη Βέττα
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.