Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Πότε σταματά η απαγόρευση της κυκλοφορίας – Αλλαγές στην εστίαση – Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη 23/6 είπε ότι αίρονται από αύριο τα εξής μέτρα:

Αναστέλλεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός από τις πέντε το πρωί. 

Από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δεν θα κάνουν self test οι εργαζόμενοι και διπλά εμβολιασμένοι αν έχουν περάσει 15 ημέρες από την 2η δόση

Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση

Δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις

Για τις οργανωμένες παραλίες 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας. 

Το μέτρο για τις μάσκες αναλυτικά:  

Αναφορικά με το αίτημα για την αναστολή υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν σημειώνεται συνάθροιση ή συγχρωτισμός, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα: 
Την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις. 
Την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός/συνωστισμός. 
Το μέτρο ισχύει από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 5 το πρωί. 

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 28 Ιουνίου
  • Αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας.  
  • Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζομένοι από την υποχρέωση διενέργειας self –  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Για δεξιώσεις σε εξωτερικούς χώρους το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Για τις οργανωμένες παραλίες ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.
  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
  • Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) μπορούν επίσης να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.
  • Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από την Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν. 
Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης σε δημόσιες υπηρεσίες 

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές. 

Οι τέσσερις περιοχές ανησυχίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες όπως και στα νησιά όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό».

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό καθώς παρατηρούνται σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν. Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας. 

Από το newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Πότε σταματά η απαγόρευση της κυκλοφορίας – Αλλαγές στην εστίαση – Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

  1. Γίνεται να έχεις έστω νοημοσύνη πιθήκου και να μην καταλαβαίνεις ότι σε δουλεύουν? Κάποια στιγμή μέσα στην μέρα αυτό το ρημαδι που έχεις μέσα στο κεφάλι βάλτο να δουλέψει μια φορά, απλά και λογικά. Πάρτο χαμπάρι όλα αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν,ο κοροδοιος είναι το πρόσχημα,τι δεν καταλαβαίνεις ρε ψεκασμενε νεοέλληνα? Τι? Δηλαδή 300 άτομα είναι καλά στα 301 έχουμε θέμα . Σε ένα μήνα θα βγει ο Νικόλας που έχει δικαστεί σε φυλάκιση αλλά δεν τον ακουμπαει κανείς , να σου κουνήσει και πάλι το δάχτυλο και να σου πει μέσα πάλι προβατακι. Φταίνε οι ανεμβολιαστοι για την πανδημία. Θα το πιστέψει το προβατακι θα κατηγορήσει τον αρνητή όπως τον αποκαλούν τα μέσα εξαπάτησης και θα το παπαγαλιζεις και εσύ .Θα τρέξεις να κάνεις το εμβόλιο γιατί σε έχει κυριεύσει ο φόβος ,που δεν έχει πάρει καν έγκριση από την ίδια την εταιρία διότι βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο , θα το παίζεις και Καραϊσκάκης που έβαλες το λιθαράκι σου για την ελευθερία της ανθρωπότητας. Αρε αμνοερίφια τι έρχεται να ξέρατε μόνο .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.