Ιερέας από τη Βέροια που είχε συλληφθεί για ναρκωτικά ο 37χρονος ιερέας που έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες



Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει. Σημειώνεται, ότι οι μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του. Οπως λένε πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 για κατοχή ποσότητας 1,8 γραμμαρίων κοκαΐνης την οποία είχε κρύψει κάτω από το ράσο του. Όπως είχε πει στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν είχε τα ναρκωτικά για προσωπική του χρήση. «Ήταν για προσωπική μου χρήση, ήταν μια στιγμή αδυναμίας» είπε στους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα.

Η είδηση της επίθεσης ιερέα από τη Βέροια με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες έγινε γνωστή αργά το απόγευμα και ασφαλώς προκάλεσε τεράστια έκπληξη στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Ο ιερέας ήταν εφοδιασμένος με ένα μπουκάλι καυστικό υγρό, βιτριόλι, και στη διάρκεια της συνεδρίασης σηκώθηκε και επιτέθηκε στους μητροπολίτες. Τραυματίες είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος. Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς. Το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεση του ιερέα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.