Πτολεμαΐδα: «Δεντροφορέματα» για την ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα με τυφλοκώφωση



Με πλεκτές δημιουργίες ντύνονται οι κορμοί εικοσιπέντε δέντρων, δεντροφορέματα, σε κεντρικούς πεζόδρομους της Πτολεμαϊδας σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στα άτομα με τυφλοκώφωση. Σκοπός είναι να γίνουν μ’ αυτό τον τρόπο γνωστές, τόσο η διπλή αυτή μορφή αναπηρίας όσο και η δράση «ΕΠαφή» του Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλοκωφών.

Το τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε την πρόταση και συντάχθηκαν ο Δήμος Εορδαίας, η ΚΕΔΕ, το ΚΗΦΗ, το ΚΟΙΠΠΑΠ, και τα ΚΑΠΗ, ανταποκρινόμενοι με αφορμή την τρέχουσα «Παγκόσμια Εβδομάδα Τυφλοκώφωσης» στο κάλεσμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τυφλοκωφών VBI. Το μήνυμα που αποπνέει η δράση είναι αυτό της ενσυναίσθησης και της διευκόλυνσης της επικοινωνίας της Κοινότητας με τους τυφλοκωφούς, αφού η ευκολία στην αφή με τις πλεκτές συνθέσεις βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.