Νέες μετρήσεις στη γέφυρα Πολυφύτου για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά την διέλευση των οχημάτων



Του Πασχάλη Οικονομίδη, Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας:

Ως γνωστόν η Περιφέρεια έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της διερεύνησης των παραμορφώσεων της Γέφυρας του Πολυφύτου.

Είναι γεγονός ότι όλες οι Γέφυρες με την πάροδο των χρόνων υφίσταται αλλοιώσεις που επηρεάζουν την φέρουσα ικανότητά τους.

Η Γέφυρα μας, μετά από μισό περίπου αιώνα από την κατασκευή της, θεωρείται ήδη καταπονημένη και θα χρειαστεί διορθωτικές κινήσεις με μια καλή συντήρηση.

Ήδη η Περιφέρεια δια των Τεχνικών Υπηρεσιών της έχει προσλάβει εξειδικευμένο Τεχνικό Σύμβουλο να διερευνήσει την όλη κατάσταση και να προτείνει τεχνικές λύσεις.

Την όλη διαδικασία συνεπικουρεί το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και η ΔΕΗ.

Την προηγούμενη Πέμπτη βρεθήκαμε στη γέφυρα όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά την διέλευση των οχημάτων, κυρίως των βαρέων.

Ήταν η δεύτερη εξέταση που πραγματοποιήθηκε και θα επακολούθησει και άλλη την επόμενη εβδομάδα.

Στην συγκεκριμένη διαδικασία της Πέμπτης συμμετείχαν ο κ. Κατάκαλος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο, ο κ. Πανέτσος εκ μέρους της ΕΓΝΑΤΊΑΣ, εκπρόσωπος του Τεχνικού Συμβούλου, ο κ. Καναρτζής από την ΔΕΗ, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Τζιούτζιος και βέβαια ο ακούραστος και πάντα πρόθυμος Ηλίας Γιαννόπουλος τμηματάρχης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, με τον συνεργάτη μας κ. Αθεμίδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.